Dubbel lodjurslycka för Jenny Kvarnström

2019-03-02

Dubbel lodjurslycka för Jenny Kvarnström

Under fredagen observerades ett ensamt lodjur då den passerade en väg i Tallberg. Tidigt under lördagen samlades några jägare för att försöka hitta lodjuret. Jenny Kvarnström och hennes pappa, Jimmy, var några av dem som var på plats och hon positionerade sig ungefär där lodjuret passerade dagen innan.

Dubbel lodjurslycka för Jenny Kvarnström

Jenny Kvarnström

Under fredagen observerades ett ensamt lodjur då den passerade en väg i Tallberg. Tidigt under lördagen samlades några jägare för att försöka hitta lodjuret. Jenny Kvarnström och hennes pappa, Jimmy, var några av dem som var på plats och hon positionerade sig ungefär där lodjuret passerade dagen innan. Jenny såg spår av lodjuret och bestämde sig för att släppa hunden. Det dröjde inte länge innan de första skallen började eka i skogen. Snart hade även deras andra hund blivit en del av drevet och plotthundskorsningen Tova sprang rakt emot Jenny.

– Jag trodde först att Tova skulle komma med en älg och stod därför med telefon och pejl i händerna och bössan på ryggen, säger hon.

Och fortsätter:

– Istället får jag se ett lodjur som smyger emot mig.

Jenny Kvarnström

Första skottchansen

När Jenny hade bössan i handen så såg hon att lodjuret hade sällskap och plötsligt var det två lodjur som närmade sig. En tämligen unik situation, speciellt för Jenny som aldrig haft skottchans på lo tidigare. Två goda träffar senare är hon glad, om än lite omtumlad.

– Jag tror inte att jag har förstått det än, säger en glad Jenny Kvarnström. I och med Jennys dubbel är licensen fyllt i detta värmländska jaktområde. (Källa: Svensk Jakt)

Jenny i ny jaktserie

Även om just denna jaktsituation nödvändigtvis inte fångades på film, så har många andra gjort det under jaktsäsongen. I den nya jaktserien BeWild som har premiär på Bearplay.se senare under året får du följa med Jenny och hennes jaktkamrat Frida Näseth på jakter i hela Norden – med allt från bockjakt till actionfylld rävjakt.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin. Tack för att du hjälper oss att utvärdera vår nya e-tidningsplattform! Med koden MAGVM1709 har du 100 kr rabatt på vår Magasin Vildmarken t-shirt! Koden anges i kassan och är endast giltig fram till 25/9 -21. (Klicka på omslaget för att öppna i helskärmsfönster. Vänd din mobiltelefon till horisontellt läge för att se tidningsuppslag.)         Tidigare publiceringsverkyg (ISSUU)   

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!