Ad

Dubbel lodjurslycka för Jenny Kvarnström

Jenny Kvarnström

Under fredagen observerades ett ensamt lodjur då den passerade en väg i Tallberg. Tidigt under lördagen samlades några jägare för att försöka hitta lodjuret. Jenny Kvarnström och hennes pappa, Jimmy, var några av dem som var på plats och hon positionerade sig ungefär där lodjuret passerade dagen innan. Jenny såg spår av lodjuret och bestämde sig för att släppa hunden. Det dröjde inte länge innan de första skallen började eka i skogen. Snart hade även deras andra hund blivit en del av drevet och plotthundskorsningen Tova sprang rakt emot Jenny.

– Jag trodde först att Tova skulle komma med en älg och stod därför med telefon och pejl i händerna och bössan på ryggen, säger hon.

Och fortsätter:

– Istället får jag se ett lodjur som smyger emot mig.

Jenny Kvarnström

Första skottchansen

När Jenny hade bössan i handen så såg hon att lodjuret hade sällskap och plötsligt var det två lodjur som närmade sig. En tämligen unik situation, speciellt för Jenny som aldrig haft skottchans på lo tidigare. Två goda träffar senare är hon glad, om än lite omtumlad.

– Jag tror inte att jag har förstått det än, säger en glad Jenny Kvarnström. I och med Jennys dubbel är licensen fyllt i detta värmländska jaktområde. (Källa: Svensk Jakt)

Jenny i ny jaktserie

Även om just denna jaktsituation nödvändigtvis inte fångades på film, så har många andra gjort det under jaktsäsongen. I den nya jaktserien BeWild som har premiär på Bearplay.se senare under året får du följa med Jenny och hennes jaktkamrat Frida Näseth på jakter i hela Norden – med allt från bockjakt till actionfylld rävjakt.

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-03-02

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.