Ad

Drygt var tredje person i Värmland vill ha färre vargar

I en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av P4 Värmland så vill 36 procent av värmlänningarna ha färre vargar. 37 procent säger att det är bra som det är och 13 procent önskar att det fanns fler.

– Det finns ju mycket varg i Värmland och Dalarna, så det är väl naturligt att folk är mer negativa där, säger Max Eriksson, statsvetare och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, till P4 Värmland.

Max forskning har visat att det finns tydliga skillnader mellan stad och landsbygd av gäller attityden till varg. Hans doktorsavhandling baserades på flera olika attitydundersökningar och även de visade även att värmlänningarna som deltog var betydligt med negativa än rikssnittet.
– Vi har också sett att till stor del beror attityderna på andra faktorer än direkt erfarenhet, att man direkt är drabbad. Framför allt verkar det finnas ett samband med att man generellt sett är missnöjd med hur samhället fungerar, hur det fungerar i kommun, landsting eller staten generellt, säger Max Eriksson.

Källa: P4 Värmland

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-04-10

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #6

l det här numret pryder jaktprofilen Leif Fredriksson omslaget. Det han inte kan om vildsvinsjakt och eftersök är knappast värt att veta, även om han själv bestämt hävdar att man aldrig kan bli fullärd. Det blev givetvis en del prat om just dessa båda ämnen, men även om höstens planer tillsammans med Bearplay där 30 års erfarenhet av just vildsvin kommer att ligga till grund för spännande jaktdokumentärfilmer.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Som prenumerant kan du även få erbjudanden från Vildmarkens samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.