Ad

Drygt var tredje person i Värmland vill ha färre vargar

I en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av P4 Värmland så vill 36 procent av värmlänningarna ha färre vargar. 37 procent säger att det är bra som det är och 13 procent önskar att det fanns fler.

– Det finns ju mycket varg i Värmland och Dalarna, så det är väl naturligt att folk är mer negativa där, säger Max Eriksson, statsvetare och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, till P4 Värmland.

Max forskning har visat att det finns tydliga skillnader mellan stad och landsbygd av gäller attityden till varg. Hans doktorsavhandling baserades på flera olika attitydundersökningar och även de visade även att värmlänningarna som deltog var betydligt med negativa än rikssnittet.
– Vi har också sett att till stor del beror attityderna på andra faktorer än direkt erfarenhet, att man direkt är drabbad. Framför allt verkar det finnas ett samband med att man generellt sett är missnöjd med hur samhället fungerar, hur det fungerar i kommun, landsting eller staten generellt, säger Max Eriksson.

Källa: P4 Värmland

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-04-10

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Oktober är här och höjdpunkterna avlöser varandra, så även för oss på Magasin Vildmarken. Delar av redaktionen befinner sig i skrivande stund i radioskugga i Kanada för jaktäventyr som ni läsare kan ta del av inom kort, men redan nu kan vi bjuda på högtidsstunder för alla jaktintresserade.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.