Ad

Drönare sätts in för att komma till bukt med tjuvjakt i fjällen

Polisen i Norrbotten tar nu hjälp av tekniken för att komma till bukt med tjuvjakten i Arjeplogsfjällen. Från och med idag och under april månad kommer de använda drönare för att lättare kunna övervaka området.

I sin pappersupplaga rapporterar Norrbottens-Kuriren att övervakningen kommer äga rum från och med i dag fram till den 30 april och gäller området från söder om Krappesvare vid Gautsjö, till Stenudden och mot norska gränsen.

Andreas Nyberg, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Pite älvdal, menar att den illegala jakten förekommer i hela fjällkedjan och att det inte är något unikt för Arjeplog.

– Vi vet att det förekommer, och då främst jakt från fordon. Det finns ingen direkt koppling mellan detta och den valda tidpunkten för bevakningen, utan vi vill använda oss av den nya tekniken när vi vet att det kommer finnas mycket folk i fjällvärlden, säger han till Norrbottens-Kuriren.

 

Källa: Jaktjournalen, Norrbottens-Kuriren

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-03-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.