Ad

Drönare räddar rådjurskillingar under slåttern 

Under slåttern kan rådjurskillingar fara illa och många metoder har använts för att rädda djuren. I Norge har drönare med värmesökande kamera använts under sommaren – och det med stor framgång. 

Förvaltaren Pål Sindre Svae på Östfold kommun har under en period tillsammans med sina medhjälpare mellan klockan 02.00 – 06.30 framgångsrikt, med hjälp av drönare, totalt räddat 15 rådjurskillingar på 14 egendomar, detta rapporterar norska Jakt & fiske om. 

Anledningen till de tidiga överflygningarna är att marken måste vara så pass kylig att de som manövrerar drönarna kan se skillnad mellan just marken och killingen.  

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-07-27

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.