Ad

Drönare ger bättre koll på älgar

dronare algar

En drönare försedd med värmekamera underlättar inventeringar. Foto: Skogsstyrelsen

I pressmeddelande från Skogsstyrelsen går det att läsa att man nu kan få bättre koll på antalet älgar i skogen genom en förprogrammerad drönare som utrustats med värmekamera. 

Det unika försöket har gjorts inom det stora brandområdet i Västmanland då man vill öka kunskap om hur hjortdjur söker föda i landskapet, och samtidigt utforska nya användningsområden för just drönare.

Drönaren var programmerad att flyga i stråk över tio hektar stor rutor, dygnet runt, och med hjälp av en värmekamera kunde hjortdjuren registreras. Enligt Skogsstyrelsen var det relativt enkelt att skilja på älgar och rådjur och menar att det även går att göra ekonomiska vinster eftersom metoden är billigare än traditionell flyginventering.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-03

Se även ...

Magasin Vildmarken #7

I det här numret är det Matilda Leijon som pryder omslaget. Den här gången skriver hon om sin kärlek till Norrland, om dess magiska gäddfiske och hur hon brukar förbereda sig innan hon åker norrut på sina fisketurer.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.