Ad

Dramatisk vändning i fall med skjuten joggare

I november avlossades ett skott som träffade en äldre man som var ute och joggade. Händelsen inträffade i skånska Färingtofta och jägaren, en 48-årig norsk medborgare, har anhållits i sin frånvaro och ska utlämnas till Sverige.

Mannen som träffades kunde själv slå larm och inom kort var både ambulans och flera polispatruller på platsen. Skytten släpptes efter att ha varit häktad i någon dag och brottsrubriceringen löd först misstänkt för vållande till kroppskada, men fallet har nu tagit en ny vändning.  Ola Lavie är åklagare vid Åklagarkammaren i Helsingborg och till Svensk jakt berättar han: 

– Jag har höjt rubriceringen till försök till mord och har anhållit den misstänkte i sin frånvaro. Han är gripen i Norge och har ställts inför domstol och ska utlämnas till Sverige.

Lavie berättar att nya, tidigare okända omständigheter har framkommit, han är dock förtegen om ytterligare detaljer just nu:

– Jag vill avvakta med de bitarna tills han är hörd. Han ska ställas inför en häktningsdomare, därefter kan vi berätta mer, säger Ola Lavie.

Enligt åklagare Lavie mår den skjutne mannan bra och inga vitala organ har skadats.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-30

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.