Ad

Dovhjortsstammen förstärks på Lidingö

Nyligen släpptes tre nya dovhjortar nära Fågeluddebadet på Lidingö. Det är den andra kullen av planerade tre som tas in för att vitalisera den befintliga stammen.

– Förra året satte vi in tre hannar, även de från Roslagen. De har nu integrerats fint i flocken och bidrar med nytt blod för att föryngra stammen, säger Lars Heins, förvaltare av stadens naturmark, till Lidingö Nyheter.

Syftet med projektet är bland annat att erbjuda allmänheten en rik fauna. Dovhjortar har funnits på Lidingö sedan 1948 och kontinuerligt har nya djur tagits in för att stammen ska hålla sig frisk och för att runt 25 djur ska finnas för att lyfta naturupplevelsen.
– Ju mer det finns att se i naturen, desto rikare blir upplevelsen. Jag hoppas många Lidingöbor får möjlighet att se dessa vackra och ståtliga djur, säger Lars Heins till Lidingö Nyheter.

Stadens viltvårdare ansvarar för hjortarna som kan ses ströva fritt på Elfvikslandet.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-05-25

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.