Bonden, entreprenören, grillentusiasten och inte minst jägaren Jimmy Stening tar plats i Magasin Vildmarken. Senast kunde man se honom i TV4-programmet ”Grillmästarna” där Sveriges bästa amatörer gör upp om den åtråvärda titeln. Jimmy lagar återkommande mat tillsammans med oss på Vildmarken och bjuder på hans främsta viltrecept.
Börja med att putsa ryggbiffen från hinnor så att den blir fin. Salta sedan in den och låt den ligga minst 1 timme i kylen, gärna längre. Låt den ligga i rumstemperatur innan stekning.
Jag steker den på ofyren som är ca 250 grader i 5-7 min på varje sida tills en innertemperatur på 58 grader innan jag lindar in den i Folke så den får efteråt och vila en 20 min.
Potatisgratäng
Recept (4 pers.)
• 8-10 stora potatisar
• 1 purjolök
• 1 gul lök
• 5 dl grädde
• 1 dl mjölk
• Svartpeppar
• Salt
• Ost
Skiva potatisen och purjolöken samt hacka löken, varva potatis/purjolök mat gullök med salt och peppar. När du är klar slår du på grädden samt mjölken. Riv sedan osten, strö på ett lager ovanpå och ställer in i ugnen på 225 grader i ca 40 min tills potatisen mjuknat och ytan fått en fin färg.
Vill man istället ha en rotfruktsgratäng så skiva ner lite palsternacka och morot och varva tillsammans med de andra ingredienserna.
Kantarellsås: Se tidigare recept, en favorit i repris. Man kan med fördel ha en gelé till detta, exempelvis svartvinbär, druvgelé.
Coeli investerar och blir majoritetsägare i Sordin AB, vid sidan av bolagets tidigare huvudägare, DeVenture. Detta för att stötta Sordin på deras snabba internationella tillväxtresa
Under gårdagen gav Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, en glädjande uppdatering gällande läget i Fagerstatrakten. I en nyhet på hemsidan skriver SVA att det, trots stora
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.