DÖRR Premium Steel Zoom lyser upp i alla lägen

En ficklampa är alltid praktiskt att ha med sig ut i skog och mark – eller bara om man ska runt huset i höstmörkret. Magasin Vildmarken har låtit testa en av Cyberphotos modeller av LED-ficklampor.

Utvecklingen av LED-belysning går mycket snabbt och i dag bygger nästan alla lampor på den tekniken. När du väljer en LED-lampa har du också valt en mindre energikrävande modell jämfört med en vanlig glödlampa. Den är också tålig mot stötar och går sällan sönder, men något man bör tänka på är att led-lampors ljusstyrka minskar med tiden.

För jägaren och friluftsmänniskan kommer en ficklampa ofta väl till pass, men det kan ibland vara svårt att bestämma sig för vilken modell som passar. Det finns allt från riktigt billiga modeller till specialvarianter som kostar flera tusen. Personligen föredrar jag att alltid ha en enklare ficklampa med mig i ryggsäcken, i bilen eller jackfickan under jakten. Något som kan komma väl till hands om mörkret hunnit falla, vid grytjakt eller om en nödsituation uppenbarar sig.

En ficklampa av kvalité

Dörrs Premium Steel Zoom Torch är tillverkad av högkvalitativt flygplansaluminium. Det ger en riktigt bra hållbarhet och får den att fullkomligt skrika kvalitet när man håller den i handen. Den väger cirka 200 gram med batteriet. Den är stöttålig och utlovas att klara av att tappas från 150 centimeters höjd utan problem.

Den är självklart vädertätad för att klara av att följa med i nästan alla miljöer, men något som vi tycker gör den riktigt unik och genomtänkt är att den går att ladda via Micro-USB. Detta betyder att väldigt många i dag redan har en eller flera laddare hemma, eller en powerbank som passar ficklampan redan. Många telefoner och andra enheter använder sig nämligen just av Micro-USB för att laddas. Har man dessutom en billaddare för telefoner i sin bil så kan man även nyttja denna för att ladda ficklampan, något som gör att den passar alldeles utmärkt att ha liggandes i bilen. ”Zoom” i namnet berättar att den även erbjuder den välkomnande funktionen som gör det möjligt att justera hur fokuserat eller spritt ljuset ska vara.

• Ljusstark – 600 Lumen
• Räckvidd – upp till 250 meter
• Upp till 8 timmars batteritid
• Vattenresistent
• Ljusstyrkan går att justera i 3 olika steg
• Livslängd på lampan är upp till 100 000 timmar
• Mått 37×167 mm
• Vikt 200 gram inklusive batteri

Läs mer på www.cyberphoto.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-03-23

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.