DOCTER QUICKsight

2017-04-16

DOCTER QUICKsight

Docters nya reflexsikte QUICKsight har en helt ny design jämfört med marknadens övriga reflexsikten. QUICKsight är tillverkat enbart för hagelskytte.

DOCTER QUICKsight

Docters nya reflexsikte QUICKsight har en helt ny design jämfört med marknadens övriga reflexsikten. QUICKsight är tillverkat enbart för hagelskytte.

För detta behövs ingen justeringsmekanism för punkten då träffläget följer spången och därför kan Docter nu presentera ett reflexsikte med helt stängd design. Detta gör att smuts eller vatten inte kan störa rödpunkten och man upplever samma öppna känsla som i vanliga Docter Sight med minimal eller snarare obefintlig inverkan på siktbilden av ramen som omger linsen. För hagelskyttet ger detta en helt ny dimension då man har full kontroll över hela ens eget synfält samtidigt som den runda, fina punkten medverkar till ett blixtsnabbt skytte med bättre precision än över öppen spång.

QUICKsight kan monteras på alla hagelgevär med en ventilerad spång upp till 10 mm bredd. Montaget är detsamma oavsett spångbredd och ingår i priset.
Reflexsiktets kompakta format gör att siktlinjen hamnar endast 8,5mm över spången. Siktet är helt parallaxfritt och tack vare detta kan man vara säker på att där rödpunkten är, där tar svärmen.
Precis som övriga Docter Sight har QUICKsight en automatisk justering av styrkan på punkten utifrån de yttre ljusförhållandena.

Huset är tillverkat i stål för maximal stryktålighet. Batterilivslängden är cirka 5 år och batteriet är ett vanligt CR2032. Punkten täcker 5 MOA vilket motsvarar drygt 4 centimeter på 30 meter och lämpar sig därför lika väl för tävlingsskytten som för jägaren.

www.nordik.se

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Fiske

Matilda Leijon: Murraytorsk i Australien

I början av 2020 dominerades nyhetsflödet av inslag från ett brandhärjat Australien; bilder på djur som flydde för sina liv och familjer som fick evakuera

Nyheter

Undvik misstagen i de svenska sommarfjällen

Besökarna vallfärdar till de svenska sommarfjällen, särskilt sedan pandemin blev verklighet. Dock är många av sämre förberedda för sin vistelse än tidigare. En enkätundersökning genomförd

Nyheter

Afrikansk svinpest i tyska tamgrisbesättningar

I fredags rapporterade tyska myndigheter att afrikansk svinpest har bekräftats i två tamgrisbesättningar i Tyskland. SVA:s statsepizootolog Karl Ståhl skriver att det rör sig om

Månadens tidning

Världens bästa svartbjörnsjakt finner man på Vancouver Island. I det här numret kan ni läsa om den unika jakten längs öns kuststräckor.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.