Ad

DOCTER QUICKsight

Docters nya reflexsikte QUICKsight har en helt ny design jämfört med marknadens övriga reflexsikten. QUICKsight är tillverkat enbart för hagelskytte.

För detta behövs ingen justeringsmekanism för punkten då träffläget följer spången och därför kan Docter nu presentera ett reflexsikte med helt stängd design. Detta gör att smuts eller vatten inte kan störa rödpunkten och man upplever samma öppna känsla som i vanliga Docter Sight med minimal eller snarare obefintlig inverkan på siktbilden av ramen som omger linsen. För hagelskyttet ger detta en helt ny dimension då man har full kontroll över hela ens eget synfält samtidigt som den runda, fina punkten medverkar till ett blixtsnabbt skytte med bättre precision än över öppen spång.

QUICKsight kan monteras på alla hagelgevär med en ventilerad spång upp till 10 mm bredd. Montaget är detsamma oavsett spångbredd och ingår i priset.
Reflexsiktets kompakta format gör att siktlinjen hamnar endast 8,5mm över spången. Siktet är helt parallaxfritt och tack vare detta kan man vara säker på att där rödpunkten är, där tar svärmen.
Precis som övriga Docter Sight har QUICKsight en automatisk justering av styrkan på punkten utifrån de yttre ljusförhållandena.

Huset är tillverkat i stål för maximal stryktålighet. Batterilivslängden är cirka 5 år och batteriet är ett vanligt CR2032. Punkten täcker 5 MOA vilket motsvarar drygt 4 centimeter på 30 meter och lämpar sig därför lika väl för tävlingsskytten som för jägaren.

www.nordik.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-04-16

Se även ...

Magasin Vildmarken #8

Den här gången pryds omslaget av vår danske vän Frederik Bülow som i det här numret entusiastiskt berättar om sin lärorika och spännande bockjakt i södra Frankrike, med pilbåge!

Vi har även fått följa med en av Norges främsta jaktprofiler, Kristoffer Clausen, på lockjakt i Polen – och samtidigt fick vi chansen att prova hans nya rådjurspipa, Clausen Roedeercall Pro.

Felix Frey var nyligen det blågula hoppet i Hobie Fishing Worlds, en av världens mest prestigefyllda tävlingar, som ofta räknas som VM i kajakfiske. Magasin Vildmarken fick en pratstund med honom vid hemkomsten. Skytte är en färskvara och vi har bland annat tittat närmare på Blaser R8 .22-kit, en produkt som skapar nya möjligheter för övningsskytte och inte minst kostnadseffektiv mängdträning. Dessutom har vi träffat Magnus Berg som tipsade om hur man kan vässa sitt hagelskytte. Skotträning var även temat då Mattias Westerlund delade med sig av sina kunskaper gällande våra fyrbenta vänner, nämligen hundarna. Dessutom blir det i vanlig ordning god mat och recept från det vilda.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com