Ad

Diskussioner kring den afrikanska svinpesten

För att kunna utrota den afrikanska svinpesten i Europa så spelar jägarna en nyckelroll, och alla berörda parter behöver kunna samarbeta. Ungefär så löd ett av de viktigaste budskapen på den internationella konferensen ”Att förbereda Europas jägare på att utrota den afrikanska svinpesten” som arrangerades av Face och EU-kommissionen. 

Under konferensen fanns inbjudna talare från både myndigheter och jägarorganisationer på plats för att beskriva kunskapsläget och berätta om sina erfarenheter vad gäller bekämpningen. Nyckelfrågor som beredskap, medvetenhet, samarbete och arrangemang luftades. 

Skogens ögon och öron

FACE ordförande, Torbjörn Larsson, pratade om att jägarna är skogens ögon och öron, och att de därför måste vara de första som måste komma in med rapporter om observationen av döda vildsvin – detta eftersom det kan vara första tecknet på ett utbrott på en ny plats.

Vytenis Andriukaitis, EU-kommissionär med ansvar för hälsa och födosäkerhet, spann vidare på att den europeiska jägarkåren har en unik roll och att deras aktiviteter är avgörande för sjukdomens utveckling. 

Fotnot: Under de senaste åren har den afrikanska svinpesten spridits i framför allt östra Europa och Kina, men kan med transporthjälp av människan bryta ut även på helt andra ställen.

Källa: Jagareförbundet.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-02-05

Se även ...

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.