Vildmarken testar Denver HSM-3004

2017-03-17

Vildmarken testar Denver HSM-3004

Vildmarken har tidigare testat några av marknadens starkaste åtelkameror. För 4000-5000 kronor får man 3G-täckning och både video och bild av hög kvalitet direkt till din telefon eller e-post. Men vad får man för en GSM-kamera för strax över tusenlappen? Vi har tittat närmare på Kjell & Companys Denver HSM-3004.

Detta är en batteridriven åtelkamera med rörelsedetektion både dag och natt upp till 25 meter. Kameran är IP54-klassad och utlovar att stå emot både väder och vind. Det finns en uppsjö av kameror kring tusenlappen, men då finns inte möjligheten att få bilderna skickade till dig.

Dess format är bekant och användarmenyn i sin enklaste form. Denver HSM-3004 har en skärm på framsidan som gör det bekvämt att ställa in kameran på sin plats. Inställningar för GSM/MMS gör man med medföljande programvara i datorn, men man kan även göra mindre justeringar direkt i kameran med hjälp av en liten dosa.

Nackdelar

Givetvis finns det några nackdelar. Kameran som vi har testat var väldigt känslig, något som kan vara vanligt på alla typer av åtelkameror beroende på natur och omgivning. Men känsligheten gick inte att ställa på denna enhet utan istället fick vi välja placering av kameran med största möjliga omsorg.

Originalantennen är i kortaste laget, något som gjorde den begränsad på våra jaktmarker. Det finns dock längre antenner att köpa till.

Det går att ta både bild och spela in video, men i detta läge tycktes inte kameran skicka varken bild, video eller notifikation. Vi vill i det här fallet reservera oss lite eftersom det eventuellt kan ha varit en inställningsfråga som vi inte lyckades få till, men det är ändå värt att nämna.

Bildkvalitén är okej. Man kunde tydligt se vilket vilt som besökte vår foderplats, men bildkvalitén var inte toppen. Men det var inte heller något som vi hade förväntat oss av kameran. Den presterar även helt okej nattetid, men även här var känsligheten ett problem.

Video spelas in i 1080p. Klicka gärna in för att se exempelklipp här till vänster.

Test av åtelkamera DENVER 3004 from Vildmarken on Vimeo.

Ett utmärkt komplement

Helhetsintrycket av Denver HSM-3004 är att den uppfyller mycket av det man söker hos en åtelkamera. Den bevakar dina foderplatser och meddelar dig i bildform om vad som besöker den. Det är ett utmärkt komplement till fler kameror eller för dig som inte sätter ribban för högt när det kommer till bildkvalitet.

Vi passar slutligen på att nämna att det krävs tillstånd från Länsstyrelsen för att använda åtelkamera.

Specifikationer

Bild-sensor: 3 mpixel CMOS sensor
Upplösning: 3, 5 eller 8 MP och 720p för video
Skärm: 2 tum
Filformat: JPEG och/eller AVI
Synvinkel: 120 grader
ipklass: Vatten-/stänktät (IP54 standard)
Minne: SD/SDHC minneskort på upp till 32 GB
Batteri: Fyra eller åtta AA-batterier
Mått: H 145 x B 80 x D 55 mm
Vikt: 291 g

www.kjell.com

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Sameby får skyddsjakt på järv beviljad

Skyddsjakt på järv har beviljats i ett område vid Glöte och Dravagen. Bakgrunden är att Mittådalens sameby ska ha sina renar på vinterbete i området