Den stora älgvandringen börjar

2021-04-13

Den stora älgvandringen börjar

Våren är på ingång och samtidigt som älgarna börjar sin årliga vandring mot de rika betesmarkerna för att äta upp sig efter vintern är det dags för den tredje säsongen av SVT-produktionen Den stora älgvandringen.

Sveriges lantbruksuniversitet är åter igen med på ett hörn. I ett pressmeddelande skriver de att deras forskare är redo för att dela med sig av kunskap om älg, djur och natur.

– Förra året fick vi en sådan fantastisk respons! Tittare hörde av sig med frågor dagligen, och fortfarande får vi frågor varje vecka till vår frågelåda, säger Göran Ericsson, professor i viltekologi vid SLU:s institution för vilt, fisk och miljö.

Älgvandringen följs årligen på Facebook av tusentals människor som följer och diskuterar sändningarna. För att möta det otroliga engagemanget kommer forskare dagligen att svara på tittarnas frågor i korta intervjuer som publiceras på sociala medier och på webbplatsen slu.se/alg.

Två livesändningar varje vecka under tiden som Den stora älgvandringen pågår planeras också.

– Varje vecka besöker vi produktionsteamet i Kullberg för att sända live på Facebooksidan SLU Vilt, fisk & miljö. Vi kommenterar vad vi sett under SVT:s sändningar och vad som diskuterats på sociala medier. Tittarna kan också ställa sina frågor live, säger Göran Ericsson.

Sändningarna från älgvandringen 2021 börjar den 18 april.

Klicka här för att komma till frågelådan

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter