Ad

Den aggressiva älgen i Lerum har avlivats

De boende i villaområdet i Aspenäs i Lerums kommun kan nu andas ut. Älgkon som skadat en människa och sparkat ihjäl hundar har nämligen skjutits.

OBS: Älgen på bilden är inte den som nämns i texten.

Boenden i området berättar för SVT Nyheter Väst att lättnaden är stor efter att älgfamiljen avlivats. Under en lång tid har de fått titta sig över axeln så fort de lämnat huset.

– Vi har ju inte vetat var de varit eller när de kan dyka upp, säger han till SVT.

Och fortsätter:

– Jag är inte rädd av mig, men när jag gick ut och hämtade tidningen på morgonen så tittade jag mig extra noga omkring.

Det var efter att en person hade blivit sparkad så illa att han fick föras till sjukhus som polisen beslöt att älgfamiljen, som förutom älgkon bestod av två kalvar, skulle skjutas av jägare.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-12-06

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #3

I det här numret tog vi rygg på ett nytt stjärnskott på jakthimlen, nämligen danskan Mette Karin Petersen som snart kommer att synas på många jaktintresserades plattformar.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.