Ad

Debatt: ”-Vi har för lite vildsvin i Sverige”

André Åkerström kommer framöver att ha en serie debattinlägg på ontarget.se. I det här numret gjorde han dock ett gästspel i Magasin Vildmarken. Det blev ett inlägg om vildsvinsjakten – ett ämne som ofta diskuteras och en art som engagerar väldigt många jägare.

Vi har för lite vildsvin i Sverige. Vi svenska jägare löser alla problem som vildsvinen orsakar idag, genom att beskatta vildsvinsstammen, året runt. Ofta kallar vi det för skyddsjakt. Jag tycker att vi ska sluta jaga vildsvin på det sättet. Skyddsjakt skall vara en sista utväg, inte ett lördagsnöje på nätterna mellan maj och september då jaktlusten gör sig påmind. Våra kunskaper om alternativa ageranden för att hantera vildsvinsstammen är låg i förhållande till övriga länder i Europa. Vi är så dåliga på vildsvinsförvaltning i Sverige att jag och många andra jägare årligen väljer att åka utomlands för att få uppleva riktigt bra vildsvinsjakt.

Läs hela reportaget nedan.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-07-16

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.