Ad

Debatt: ”-Vi har för lite vildsvin i Sverige”

André Åkerström kommer framöver att ha en serie debattinlägg på ontarget.se. I det här numret gjorde han dock ett gästspel i Magasin Vildmarken. Det blev ett inlägg om vildsvinsjakten – ett ämne som ofta diskuteras och en art som engagerar väldigt många jägare.

Vi har för lite vildsvin i Sverige. Vi svenska jägare löser alla problem som vildsvinen orsakar idag, genom att beskatta vildsvinsstammen, året runt. Ofta kallar vi det för skyddsjakt. Jag tycker att vi ska sluta jaga vildsvin på det sättet. Skyddsjakt skall vara en sista utväg, inte ett lördagsnöje på nätterna mellan maj och september då jaktlusten gör sig påmind. Våra kunskaper om alternativa ageranden för att hantera vildsvinsstammen är låg i förhållande till övriga länder i Europa. Vi är så dåliga på vildsvinsförvaltning i Sverige att jag och många andra jägare årligen väljer att åka utomlands för att få uppleva riktigt bra vildsvinsjakt.

Läs hela reportaget nedan.

 

Inlägg av: Magasin Vildmarken den 2016-07-16

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.