Ad

Debatt: ”-Vi har för lite vildsvin i Sverige”

André Åkerström kommer framöver att ha en serie debattinlägg på ontarget.se. I det här numret gjorde han dock ett gästspel i Magasin Vildmarken. Det blev ett inlägg om vildsvinsjakten – ett ämne som ofta diskuteras och en art som engagerar väldigt många jägare.

Vi har för lite vildsvin i Sverige. Vi svenska jägare löser alla problem som vildsvinen orsakar idag, genom att beskatta vildsvinsstammen, året runt. Ofta kallar vi det för skyddsjakt. Jag tycker att vi ska sluta jaga vildsvin på det sättet. Skyddsjakt skall vara en sista utväg, inte ett lördagsnöje på nätterna mellan maj och september då jaktlusten gör sig påmind. Våra kunskaper om alternativa ageranden för att hantera vildsvinsstammen är låg i förhållande till övriga länder i Europa. Vi är så dåliga på vildsvinsförvaltning i Sverige att jag och många andra jägare årligen väljer att åka utomlands för att få uppleva riktigt bra vildsvinsjakt.

Läs hela reportaget nedan.

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-07-16

Se även ...

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #7

I månadens nummer tar vi er med ut på Östersjön för jakt på säl. En jaktform där den moderna tekniken spelar en stor roll för att nå ett lyckat resultat. Vi har även haft möjligheten att testa nya Mauser M18 för att se vad den går för. Framsidan pryds av Jennie-Lee Hermansson. En eldsjäl som kombinerar sin passion för älgjakt med en rallysatsning på proffsnivå.
Läs tidningen »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.