Dead On Display – Ett nytt sätt att montera dina troféer

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2018-05-09

Dead On Display – Ett nytt sätt att montera dina troféer

Den traditionella skölden med kapad skalle är ett montage som vi alla har sett. Jag har personligen alltid gillat att behålla skallarna hela. Men att montera en hel skalle på väggen kan vara lite klurigt och innefattat lite hemmalösningar – tills nu.

I USA däremot är montering av hela skallar allt mer vanligt. Där har dom dessutom flera lösningar för säkra och snygga montage. Ett av dessa har nyligen landat i Sverige hos våra vänner på Z-aim i Lycksele – Givetvis var detta något jag ville testa.

”Dead On Display” är ett amerikanskt patentsökt system för montering av troféer med hela skallar. Montering gör du enkelt på några minuter, utan att behöva göra någon åverkan på kraniet och montaget på väggen är väldigt diskret.

Du kan välja om du vill ha vinkel på ditt montage eller inte, givetvis kan det lämpa sig olika bra beroende på typ av horn. Men i detta test är det en medaljbock från Öland som ska få äran till montaget och då valde vi att köpa till vinkelmontaget.

 

Gör såhär:

1. Montera ”kroken” på väggen.

2. Släpp ned den galgeliknande stålbiten (med ett snöre) ned i skallen, för att sedan hålla snöret hårt mot kanten.

3. Placera vinkelmontaget enligt bild för att skruva fast vinkeln mot skallen. På detta vis låser du fast montaget. Men var försiktig vit montering av mindre skallar som kan vara sköra. Om du inte väljer att använda vinkel, sätter du istället i skruven med en ögla på.

4. Häng upp montaget på kroken.

Eftersom montagen finns i flera olika storlekar möjliggörs montering av alla storlekar av skallben, allt från de största klövvilt, som älg eller kronhjort till räv eller grävling. Montagen finns även för ändå större montage så som afrikanska troféer.

Dead On Display låser trofén internt inne i skallen och direkt på väggen med patentsökt teknologi, allt för att säkerställa att din trofé är skyddad och säker samt visas på bästa sätt.

Dead On Display är tillverkade i Rocky Mountains, USA och består av laserutskurna delar i amerikanskt stål (A36) med svart elförzinkning som skydd mot rost och skrapmärken. Önskar man ett ändå diskretare montage så kan man givetvis även måla montaget i samma färg som väggen.

Beställ via www.z-aim.com

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Manifestationer mot rådande rovdjurspolitik

Gävleborg har en av landets högsta koncentration av varg och stammen har blivit ännu större de senaste åren, trots riksdagsbeslut om det motsatta. Nu planerar

Åtelkameror

Vildmarken testar: Arlo Go 2

Arlo är numera en del av Verisure, där hemlarm och övervakning är i fokus. Under de senaste åren har de tagit hemövervakning till en ny

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.