Dead On Display – Ett nytt sätt att montera dina troféer

2018-05-09

Dead On Display – Ett nytt sätt att montera dina troféer

Den traditionella skölden med kapad skalle är ett montage som vi alla har sett. Jag har personligen alltid gillat att behålla skallarna hela. Men att montera en hel skalle på väggen kan vara lite klurigt och innefattat lite hemmalösningar – tills nu.

I USA däremot är montering av hela skallar allt mer vanligt. Där har dom dessutom flera lösningar för säkra och snygga montage. Ett av dessa har nyligen landat i Sverige hos våra vänner på Z-aim i Lycksele – Givetvis var detta något jag ville testa.

”Dead On Display” är ett amerikanskt patentsökt system för montering av troféer med hela skallar. Montering gör du enkelt på några minuter, utan att behöva göra någon åverkan på kraniet och montaget på väggen är väldigt diskret.

Du kan välja om du vill ha vinkel på ditt montage eller inte, givetvis kan det lämpa sig olika bra beroende på typ av horn. Men i detta test är det en medaljbock från Öland som ska få äran till montaget och då valde vi att köpa till vinkelmontaget.

 

Gör såhär:

1. Montera ”kroken” på väggen.

2. Släpp ned den galgeliknande stålbiten (med ett snöre) ned i skallen, för att sedan hålla snöret hårt mot kanten.

3. Placera vinkelmontaget enligt bild för att skruva fast vinkeln mot skallen. På detta vis låser du fast montaget. Men var försiktig vit montering av mindre skallar som kan vara sköra. Om du inte väljer att använda vinkel, sätter du istället i skruven med en ögla på.

4. Häng upp montaget på kroken.

Eftersom montagen finns i flera olika storlekar möjliggörs montering av alla storlekar av skallben, allt från de största klövvilt, som älg eller kronhjort till räv eller grävling. Montagen finns även för ändå större montage så som afrikanska troféer.

Dead On Display låser trofén internt inne i skallen och direkt på väggen med patentsökt teknologi, allt för att säkerställa att din trofé är skyddad och säker samt visas på bästa sätt.

Dead On Display är tillverkade i Rocky Mountains, USA och består av laserutskurna delar i amerikanskt stål (A36) med svart elförzinkning som skydd mot rost och skrapmärken. Önskar man ett ändå diskretare montage så kan man givetvis även måla montaget i samma färg som väggen.

Beställ via www.z-aim.com

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
HikMicro Thunder TH35C
Produktrecension

Vildmarken testar HikMicro Thunder TH35C

Vi på Vildmarken älskar både att testa prylar och att jaga vildsvin – och ibland har vi ynnesten att få kombinera våra passioner. Vi har

Månadens tidning

I det här numret får vi följa med på utlandsäventyr i form av en klassisk monteria, en jaktform där man på förhand aldrig vet hur mycket eller vilket vilt man kommer stöta på. För Jens Kjær Knudsen var det dock ingen tvekan om vad som hade lockat honom till Spanien, nämligen drömmen om att fälla ett spanskt vildsvin. Tack för att du hjälper oss att utvärdera vår nya e-tidningsplattform! Med koden MAGVM1709 har du 100 kr rabatt på vår Magasin Vildmarken t-shirt! Koden anges i kassan och är endast giltig fram till 25/9 -21. (Klicka på omslaget för att öppna i helskärmsfönster. Vänd din mobiltelefon till horisontellt läge för att se tidningsuppslag.)         Tidigare publiceringsverkyg (ISSUU)   

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!