De stoppade djurrättsaktivister

2019-06-17

De stoppade djurrättsaktivister

Djurrättsaktivisters bilruta krossades när de släppte ut minkar från en farm. Minkfarmarna höll kvar aktivisterna tills polisen kom.

De stoppade djurrättsaktivister

djurrättsaktivister

Djurrättsaktivisters bilruta krossades när de släppte ut minkar från en farm. Minkfarmarna höll kvar aktivisterna tills polisen kom. Men de två farmarna fälldes för böter och skadestånd av Tingsrätten för att ha krossat aktivisternas bilruta, men domen överklagades sedan och nu frias dom av Göta hovrätt. 

Två minkfarmare krossade djurrättsaktivisternas vindruta i samband med att dom släppte ut deras minkar.

De båda minkfarmarna fick 30 dagsböter och skadestånd till aktivisten som ägde bilen. Syftet med att förstöra rutan var att hålla kvar personerna i bilen tills polisen kom eftersom det inte lyckades hålla kvar aktivisterna utan våld. 

Först fälldes farmarna men nu friar hovrätten då de agerade rätt när de stoppade djurrättsaktivisterna. 

Domen från Tingsrätten överklagades och nu friar Göta hovrätt dem.

Enligt ATL räknas deras agerande som ett envarsingripande för att personerna i bilen misstänks ha begått ett brott som kan ge fängelse.

Källa: jaktjournalen.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Nyheter

Allt fler skogsrenar i Finland

Efter några år med en nedåtgående trend så har skogsrenarna blivit allt fler i Finland. Nu lever cirka 2 500 av världens drygt 4 000 skogsrenar i

Friluftsliv

Ny app för friluftsentusiaster

Nu lanserar Nordic Outdoor Adventures en app där friluftsentusiaster enkelt ska hitta sitt nästa äventyr. – Med inspiration, information och tips kring destinationer, evenemang och

Hund

Kom igång med spårträningen

I skrivande stund är jaktsäsongen över för i år, men desto ljusare och varmare månader står nu framför oss. För dig med jakthund är denna

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Vildmarken® FAST FOOD

Finns även i svart

VILDMARKEN WEBSHOP

Sätt guldkant på vardagen med en t-shirt, hoodie, keps eller mössa med Vildmarkens unika tryck!