Ad

Danska förskolor får informationspaket om jakt och fiske

Under hösten kommer 400 informationspaket om hur exempelvis jakt och fiske går till att skickas ut till danska förskolor. Dessutom står kontaktpersoner redo att hjälpa barnen ytterligare ute i skog och mark ifall de önskar.

Danmarks Jägarförbund skriver om projektet ”Bliv NaturligVis” som kommer ge många förskolebarn att lära sig mer om jakt och viltvård. Bakgrunden till projektet är bland annat att barnen vistas mycket mindre ute i naturen än sina far- och morföräldrar.

I paketen, som skickas ut efter ”först till kvarn-principen”, finns bland annat ett kaninskinn, redskap av flintasten och et minihögtalare som kan tas med ut den närliggande skogen där man kan höra historien om de två stenåldersbarnen Ask och Liv.

I projektet finns det även en lista på kontaktpersoner som är redo att ställa upp för att ta med barn ut på jakt eller fiske.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-08-31

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.