Ad

Dansk jägare dömd efter tips på plågsam avlivning

En 31-årig dansk jägare från Hadsten döms nu efter att i Facebookgruppen Ulvefrit Danmark delat med sig av tips på hur man skjuter en varg utan att riskera att bli upptäckt. 

I rätten nekade jägaren till att uppmana folk till att begå brott, men rätten dömer ändå mannen till tio dagars villkorligt fängelsestraff. Åklagaren Kirsten Skov-Peterson är nöjd med utfallet:

– Det finns inte många sådana här ärenden så därför är det intressant hur rätten ser på det. Domen visar att man inte kan skriva vad som helst i det offentliga rummet, utan att det får konsekvenser. Även om det sker i en sluten Facebookgrupp, säger hon till tidningen JydskeVestkusten.

Källa: Jaktjournalen.se

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-06-04

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.