Ad

Carolina Gynning och Marko ”Markoolio” Lehtosalo designar säkerhetsskåp till förmån för cancerforskningen

Scandinavian Safe tar kampen mot cancer genom ett samarbete med Carolina Gynning och Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Carolina och Marko har designat varsitt säkerhets-/vapenskåp och efter avslutad auktion skänks pengarna oavkortat till Bröstcancer- och Prostatacancerförbundet.

Mustaschkampen, fotograf Sanna Krantz

– Vår familj har varit med om att personligen drabbas av bröstcancer, så detta är verkligen en viktig och betydelsefull insamling för oss, säger Evelina Lycke, partner på Scandinavian Safe, när Magasin Vildmarken når henne.

Förra året kläcktes idén om att ta låta kända profiler designa varsitt skåp till förmån för Rosa Bandet och Mustaschkampen och sedan auktionera ut dem på Tradera under oktober och november månad. I år ställdes frågan till Carolina Gynning – och hon tvekade aldrig när hon fick frågan.

– Eftersom jag har ett rosa Scandinavian Safe vapenskåp hemma sedan tidigare och pengarna som kommer in på auktionen går till cancerforskning, så tackade jag självklart ja när jag blev tillfrågad!

– ”Slice of Life”-motivet visar ett färgstarkt ansikte och står för passion, styrka och kärlek. Ett passande motiv till kvinnor som kämpar för ett friskt liv! Nu hoppas jag att auktionen snabbt kickar igång och att skåpet blir svindyrt, säger Carolina Gynning.

Inspirerades av tjäderjakten

Marko Lehtosalo lät sig inspireras av sin favoritjakt när han valde designen.

— Något av det bästa jag vet är tjäderjakt! För ett år sedan sparade jag ut ett ”tjäderskägg” som jag inte rakade bort förrän jag fick min första tjäder. När frågan kom om jag ville designa ett skåp till förmån för Mustaschkampen och Prostatacancerförbundet så kändes det självklart för mig att designa vapenskåpet med en tjäder. Jag har döpt skåpet till ”Metson unilaulu” som på betyder Tjäderns godnattsång. Nu ser jag med spänning fram emot att se hur mycket pengar skåpet kommer dra in. Lätta på lädret nu för fan, säger Marko Lehtosalo.

Fotnot: Carolina Gynnings skåp finns på Tradera från 18 till 31 oktober. Marko Lehtosalos skåp finns att buda på från 25 oktober till 8 november.

 

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2020-10-11

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.