Carolina Gynning och Marko ”Markoolio” Lehtosalo designar säkerhetsskåp till förmån för cancerforskningen

2020-10-11

Carolina Gynning och Marko ”Markoolio” Lehtosalo designar säkerhetsskåp till förmån för cancerforskningen

Scandinavian Safe tar kampen mot cancer genom ett samarbete med Carolina Gynning och Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Carolina och Marko har designat varsitt säkerhets-/vapenskåp och efter avslutad auktion skänks pengarna oavkortat till Bröstcancer- och Prostatacancerförbundet.

Mustaschkampen, fotograf Sanna Krantz

– Vår familj har varit med om att personligen drabbas av bröstcancer, så detta är verkligen en viktig och betydelsefull insamling för oss, säger Evelina Lycke, partner på Scandinavian Safe, när Magasin Vildmarken når henne.

Förra året kläcktes idén om att ta låta kända profiler designa varsitt skåp till förmån för Rosa Bandet och Mustaschkampen och sedan auktionera ut dem på Tradera under oktober och november månad. I år ställdes frågan till Carolina Gynning – och hon tvekade aldrig när hon fick frågan.

– Eftersom jag har ett rosa Scandinavian Safe vapenskåp hemma sedan tidigare och pengarna som kommer in på auktionen går till cancerforskning, så tackade jag självklart ja när jag blev tillfrågad!

– ”Slice of Life”-motivet visar ett färgstarkt ansikte och står för passion, styrka och kärlek. Ett passande motiv till kvinnor som kämpar för ett friskt liv! Nu hoppas jag att auktionen snabbt kickar igång och att skåpet blir svindyrt, säger Carolina Gynning.

Inspirerades av tjäderjakten

Marko Lehtosalo lät sig inspireras av sin favoritjakt när han valde designen.

— Något av det bästa jag vet är tjäderjakt! För ett år sedan sparade jag ut ett ”tjäderskägg” som jag inte rakade bort förrän jag fick min första tjäder. När frågan kom om jag ville designa ett skåp till förmån för Mustaschkampen och Prostatacancerförbundet så kändes det självklart för mig att designa vapenskåpet med en tjäder. Jag har döpt skåpet till ”Metson unilaulu” som på betyder Tjäderns godnattsång. Nu ser jag med spänning fram emot att se hur mycket pengar skåpet kommer dra in. Lätta på lädret nu för fan, säger Marko Lehtosalo.

Fotnot: Carolina Gynnings skåp finns på Tradera från 18 till 31 oktober. Marko Lehtosalos skåp finns att buda på från 25 oktober till 8 november.

 

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under