Ad

Carl Gustaf Armbandsur i begränsad upplaga

Gevär m/1867 var ett banbrytande vapen, det första som serietillverkades i Sverige för integrerad ammunition. Ett tillförlitligt  och lätthanterligt mekaniskt  underverk, som uppskattades av svenska och norska försvaret. Dess efterföljare Carl Gustaf 1900 blev snabbt jägarnas favorit – och är än idag.

Kunnandet i företaget är grunden för FFV och stora delar av den svenska vapenindustrin. Armbandsuret Carl Gustaf 1867 är en hyllning till smideskulturen, precisionen, hantverket och industrirevolutionen som dess  föregångare stod för. Och precis som när Remingtonmekanismen hämtades från Amerika, tar vi nu urverket från Schweiz och tillverkar boetten i Karlskoga, dit en stor del av Sveriges vapentillverkning senare har koncentrerats. Uret monteras av erfarna urmakare i Schweiz och får ett armband av genuint kraftig läder med borstad låsmekanism i 316-stål.

Under åren har flera företag varit inblandade i tillverkningen av vapnet och totalt tillverkades runt en kvarts miljon exemplar av m/1867 i Sverige, varav drygt hälften av det statligt ägda Carl Gustafs stads Gevärsfaktori i Eskilstuna. Faktoriet som i rakt nedstigande led hade sina rötter i de av Karl X Gustaf grundade Rademachersmedjorna, som på 1600- talet skulle täcka hela rikets behov av smidesvaror.

Resultatet är inte bara ett vackert precisionsur, det är ett stycke nordisk vapen- och industrihistoria som förenas med dig och din framtid.

Klockan med modell 1867 blir tillverkad i endast 300 exemplar per tavla vilka är numrerade var och en för sig liksom asken den levereras i. De första exemplaren som släpps är klockan med svart samt vit tavla under 2:a halvan av 2019.

carlgustafwatches.se | 18 950 kr

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-06-13

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.