Ad

Bushnell Nitro 10×36 – En allroundkikare utöver det vanliga

Det är inte alltid enkelt att välja handkikare. Men om du letar efter en grym allroundkikare med ett färgspektrum utöver det vanliga så är nya Bushnell Nitro 10×36 något som är värt att titta närmare på. Magasin Vildmarken har testat ett av Sveriges första exemplar.

Bushnell har varit branschledande i högpresterande sportoptik i mer än 65 år med målet att erbjuda marknadens mest pålitliga och prisvärda optik i alla klasser. Erfarna jägare och skyttar vet värdet av att ha en klar bild av målet innan man ens väljer att titta genom kikarsiktet och Bushnell Nitro levererar en riktigt skarp sådan med livfulla färger. Bushnells så kallade ”EXO-barriärlinsbeläggning” på linserna stöter bort vatten, olja, damm och fingeravtryck och dess gummiarmarhus skyddar kikaren från väder, damm, skräp och slitage. 

Bushnell Nitro 10×36 har egenskaper som ED Prime-glas, BAK-4 fas-belagda prismor och flerlagersbehandlade linser som ger en utmärkt kontrast och skärpa även i låga ljusförhållanden. Nitro kombinerar glas med extra låg dispersion med glas med en hög ljustransmission för att ge dig ett maximalt färgspektrum, en grym ljusstyrka och klarhet ocgh en bild som är en fröjd att ta del av. 

Handkikaren har en relativt låg vikt med sina nätta 626 gram. Den är kompakt och vattentät och gör sig utmärkt på jakt- och/eller friluftsäventyr. Som krydda på moset så levereras alltid optik från Bushnell med hög kundservice och generösa garantier via den svenska grossisten Fondprodukter. All optik som inte innehåller elektronik har hela 30 års garanti. Vi på Magasin Vildmarken kan varmt rekommendera Bushnell Nitro 10×36  till dig som söker en kikare i något mindre format, och till ett något mindre pris, utan att tumma på kvalitén.

Specifikationer:

 • Storlek: 121 mm i längd
 • Vikt: 620 g
 • Prismatyp: Takkantsprisma 
 • Förstoring: 10x
 • Objektivdiameter: 36 mm 
 • Synfält på 1000 m: 113 m 
 • Närgräns: 2 meter 
 • Ögonavstånd: 17 mm
 • Fokustyp: Center 
 • Väderskydd: Vatten- och imma
 •  Stativfäste: Nej 

Hitta din återförsäljare via www.fondprodukter.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-02-12

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.