Ad

Vildmarken testar Bushnell Equinox Z 6×50 mm

Det var inte alltför många år sedan som inspelningsbara mörkerkikare inte var ett alternativ för många på grund av prislappen. Med Bushnell Equinox Z är den tiden förbi. Magasin Vildmarkens Staffan Johansson har varit ute på jaktmarkerna i Värmland och för att testa den.

Bushnell Equinox

När säsongen där man får jaga med hund lider mot sitt slut är vak- och smygjakt på räv och vildsvin min absoluta favoritjaktform. Under denna period är dagarna korta och mörkret faller fort och då kan en mörkerkikare vara ett suveränt hjälpmedel.

Med Bushnell Equinoxs IR-känsliga CMOS-sensor blir natten plötsligt som dag.

För teknikintresserade som jag är givetvis inspelningsmöjligheten en uppskattad funktion. Den är kraftfull, ger mycket bra bild och det är både enkelt och roligt att spela in videos eller ta bilder – och faktiskt få ut videomaterial som håller relativt hög klass för att vara mitt i natten.


När månljus är obefintligt, vid jakt i tät skog eller du helt enkelt vill ge din mörkerkikare en boost, kommer Bushnell Equinox inbyggda IR-lampa tillhanda. Den ger dig en klar bild upp till 100 meter, även vid totalt mörker.

Enheten är givetvis trådlös och de ytbehandlade glaslinserna ger en klar bild och ett synfält som är brett. Equinox har en fast, optisk förstoring och upp till 3x digital zoom. Kikaren drivs av 4 AA-batterier som har längre batteritid än sina föregångare.

Denna prisvärda kikare är perfekt för nattugglor till jägare men även friluftsmänniskan; oavsett om det handlar om grottforskning, en kvällspromenad på egendomen, campingäventyr eller allmän observation av naturlivet. Bushnell Digital Night Vision Equinox Z 6×50 är en produkt som jag varmt kan rekommendera.

Noterbart är såklart att man inte får montera bildförstärkare på vapen, men det gör det betydligt lättare att avgöra om djuret är skjutbart och därefter låta kikarsiktet ta över. Denna kikare bidrar alltså även med säkerhetstänk.

Vikt: 623 gram
Stativfäste: Ja
Objektivlinsdiameter: 40 mm
Förstoring: 4x
Batterityp: AA (4 st)
Garanti: 2 År
Digital zoom: 1-3x

Se mer på www.cyberphoto.se eller hos den svenska importören www.fondprodukter.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-02-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.