Ad

Dubbelt stöd vid stående skytte med Bush Stick Swing

Frisport står bakom distributionen av många spännande produkter på den svenska marknaden. Vi har testat ett benstöd från 4 Stable Sticks – ett benstöd som i första anblick ser ut att vara en upp-och-ned-vänd bipod, men som erbjuder stöd i toppklass.

Enligt det franska företaget själva uppkom idén till benstödet genom passion från jakten och smaken av perfektion. Efter flera års utveckling och utvärdering av ett team av professionella jägare är detta stöd, som är del av en serie skjutstöd i olika storlekar, resultatet och Magasin Vildmarken har givetvis testat produkten. Detta unika benstöd ger vapnet stöd i både fram- och bakkant vid stående skytte. Detta är något som man annars vanligtvis bara hittar vid stöd i bänk eller liggande skytte. Vi har testat många benstöd som finns på marknaden, men aldrig ett som ger denna nivå av stöd till vapnet.

Under testet har vi skjutit två serier på 100 meter; både med en vanlig bipod och med 4 Stable Stick. Som bilderna visar lyckas vi bibehålla en tajtare grupp med stöd i bakkant av vapnet. 4 Stable Sticks skjutstöd fungerar utmärkt för smygjakt, eller varför inte älgjakt eller någon annan jaktform där man får lite tid på sig att lägga an? Med sin låga vikt, sitt kraftfulla material och att man dessutom har en rörlighet i sidled innan man väljer att avfyra skottet, är bara några av fördelarna.

Bush Stick Swing kommer i fyra delar, vilket till en början fick mig att klia mig i huvudet. Det var inte helt enkelt att få ihop första gången. Men så snart man kommit underfund med hur stödet ser ut ihopsatt så går det på några sekunder. Denna modell av 4 Stable Stick används främst vid stående skytte, men det finns även kortare modeller för dem som föredrar att sitta ned. På tal om det, en funktion som vi kanske saknar på käppen är faktiskt att kunna sänka höjden så pass för att kunna sitta ned och skjuta, då man aldrig vet vilken jaktsituation som må uppstå. Men helhetsintrycket är att det är en produkt i världsklass som vi och många andra kommer ha stor, stor nytta av.

www.frisport.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-10-12

Se även ...

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.