Magasin Vildmarken testar Bullseye Camera System

2018-03-11

Magasin Vildmarken testar Bullseye Camera System

Ett väl inskjutet vapen är något som alltid bör eftersträvas. Magasin Vildmarkens Staffan Johansson har testat Bullseye Camera System – ett målkamerasystem som skänker trygghet även åt de mest hängivna och kräsna jägarna.

Magasin Vildmarken testar Bullseye Camera System

Ett väl inskjutet vapen är något som alltid bör eftersträvas. Magasin Vildmarkens Staffan Johansson har testat Bullseye Camera System – ett målkamerasystem som skänker trygghet även åt de mest hängivna och kräsna jägarna.

Bullseye camera system

Finjustera din målbild med en smart ”joystick” initi appen. Systemet tänjer då bilden så att tavlan så att det upplevs som att kameran står rakt framifrån.

Jag vill ha koll på min träffbild och kulbana och i största möjliga mån inte låta utrustningen begränsa mitt resultat, detta gäller såväl vid målskytte som i jaktsituationer. Därför testskjuter jag ofta mina vapen. Detta eftersom det skapar trygghet till utrustning och ammunition, men ger även bra träning.

Vid skott på tavla på längre avstånd, eller med kikarsikten med låg eller utan förstoring, kan det ibland vara svårt att se och följa sin träffbild. Detta eftersom man kanske tycker att man ser var det träffade, gissar sig fram, eller att man helt enkelt får springa fram och tillbaka till måltavlan för att kontrollera sina skott. Med det nya målskyttekamerasystemet ”Bullseye” eliminerar man de momenten. Du kan från skottställning via din telefon, surfplatta eller dator se dina träffar live (eller ha det ett knapptryck bort, beroende på val av systemläge).

Det hela är väldigt enkelt. Du riggar din utrustning, startar appen på din enhet, startar en ny session och sedan kan du börja skjuta. Efter varje skott klickar du på ”visa skott” och den senaste träffen blinkar på tavlan.

Bullseye Camera System

Många funktioner

Du kan välja mellan ”Target View” och ”Live Video”. Du kan även spela in hela din skyttesession och spara filmfilen på din enhet och dela den med dina vänner.

Bullseyes programvara erbjuder många ytterligare funktioner och jag har satt fokus på några av de mest väsentliga. Som jag skrev ovan så kan man välja mellan lägena ”Target View” eller ”Live video”. I Target View väljer man manuellt när kameran ska skicka en ny bild på tavlan och visa den eller de senaste träffarna. I live-läget ser du en livesänd video från tavlan och du kan, utan att behöva klicka, följa din skottserie, men då utan att träffarna markerar.

Jag förväntade mig att det skulle fungera likt en digital älgbana, där träffarna indikeras efter varje träff med hjälp av ljudupptagning, men så är alltså inte riktigt fallet med Bullseye-systemet. Fortfarande är det dock en mycket bra funktion.
Du kan med olika färgmarkeringar och siffror enkelt markera din träff eller serie av träffar. Om du exempelvis provar olika ammunition, vapen eller skjuter tillsammans med en vän så kan du hålla koll på vad som är vad.

Riklig räckvidd

Markera enstaka skott eller hela serier, med siffror och färger. En bra funktion när du exempelvis skjuter in med olika ammunition eller kikarsikten.

Under testet så riggade jag utrustningen på 200 meter. Det var riktigt kallt och kraftiga vindar som även satte batterierna på prov. Men denna utrustning utlovar att faktiskt fungera upp till cirka imponerande 1500 meters avstånd med hjälp av de kraftfulla antennförstärkarna. Jag är själv en fantast av långhållsskytte och ser fram att ta med denna enhet för extremare avstånd, och kommer i ett uppföljande test sätta detta på prov.

All utrustning är trådlös. Kameraenheten är en låda av flera komponenter, batteri, kamera och sändare och från skytteposition en mottagare som också sätter upp ett lokalt trådlöst nätverk, som du ansluter din enhet till. Både kamera/sändare och mottagare har varsitt batteripack på 3000 mAh, och efter ett par timmars användande i den stränga kylan som var, hade ingen av dem tappat någon ”plupp” vad batteristyrka – vilket för mig indikerar en mer än tillräcklig batteritid.

Jag är mycket imponerad över systemet, framförallt hur lättanvänt det är och hur välutvecklad appen är. Det som retade mig lite med systemet var att själva kameralådan känns lite ”hemmasnickrad”. Det är kablar och flera enheter som jag helt enkelt tycker saknar finish på ett så pass dyrt system. Jag förstår hur systemet är byggt och varför varje kabel och enhet har sin plats, men hade de satt en stor på/av knapp och dolt allt annat, så hade systemet gått förbi mig utan anmärkning. Trots det kan jag varmt rekommendera Bullseye Camera System!

Se mer på www.z-aim.com

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Produktrecension

Vildmarken testar: Blaser RD20

Plötsligt dök Blaser upp i optikvärlden och nådde snabbt en väldigt hög kvalitetsnivå. För två år sedan presenterade de sitt första rödpunktsikte, RD17. Nu är

Nyheter

Nytt nummer av Magasin Vildmarken!

I det här numret frontar Daniel Nilsson omslaget. Under fjolåret blev Daniel historisk när han blev Sveriges första sportfiskare på heltid – och som om

Nyheter

Björnjakten kan komma att utvecklas

Hundsläpp vid åtel bidrar till att rätt björnar fälls – och i ett förslag från Naturvårdsverket kan det bli tillåtet att släppa hund vid en

Månadens tidning

Daniel Nilsson från Westin är Sveriges första sportfiskare på heltid. Nyligen gästade han vår podcast för att berätta om pionjäruppdraget.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!