Ad

Bullbjörnar upptäckta

Av de 100 björnar som fälldes under björnjakten i Jämtland i år så hade två av dem bröd, bullar och potatismos i magen – föda som inte är tillåtet att använda i åtlar. Varje fälld björn kontrolleras av länsstyren och det var vid dessa kontroller som upptäckterna gjordes.

– Två av björnarna var ”bullbjörnar”. De hade bullar, bröd och potatismos i sina magar, säger Emma Andersson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till SVT Nyheter Jämtland. 

Teorin om att de hade ätit ur soptunnar ansågs som osannolikt eftersom det inte hittats några spår av plast. Det kommer heller inte göras någon polisanmälan.

– Bara för att en jägare har skjutit en björn som ätit något som inte får ligga på en åtel, så betyder inte det att skytten har gjort något olagligt, säger Emma Andersson.

Källa: SVT Nyheter Jämtland.

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2018-10-29

Se även ...

Magasin Vildmarken #4

I det här numret kan ni läsa om när vi fick följa med ut på en minst sagt omväxlande jakt i Stockholms skärgård. Under dagen tog vi oss nämligen fram på en specialbyggd Alukin-båt samtidigt som vi fick uppleva både rådjurs- och säljakt.
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.