Bullbjörnar upptäckta

2018-10-29

Bullbjörnar upptäckta

Av de 100 björnar som fälldes under björnjakten i Jämtland i år så hade två av dem bröd, bullar och potatismos i magen – föda som inte är tillåtet att använda i åtlar.

Bullbjörnar upptäckta

Av de 100 björnar som fälldes under björnjakten i Jämtland i år så hade två av dem bröd, bullar och potatismos i magen – föda som inte är tillåtet att använda i åtlar. Varje fälld björn kontrolleras av länsstyren och det var vid dessa kontroller som upptäckterna gjordes.

– Två av björnarna var ”bullbjörnar”. De hade bullar, bröd och potatismos i sina magar, säger Emma Andersson, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, till SVT Nyheter Jämtland. 

Teorin om att de hade ätit ur soptunnar ansågs som osannolikt eftersom det inte hittats några spår av plast. Det kommer heller inte göras någon polisanmälan.

– Bara för att en jägare har skjutit en björn som ätit något som inte får ligga på en åtel, så betyder inte det att skytten har gjort något olagligt, säger Emma Andersson.

Källa: SVT Nyheter Jämtland.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.