Ad

Bössorna avrostas i värmländsk lerduvetävling

Lerduveskyttarna i Billeruds jaktskytteklubb dammar i helgen av bössorna i en tävling i nordisk trap som går under namnet Avrostningen.

– Vi lade ut en tävling som vi kallar Avrostningen, så vi kan avrosta bössan, säger tävlingsledaren Per Adolfsson till Nya Wermlands-Tidningen.

Tävlingen arrangeras imorgon på Valnäsbanan i Segmon – och i tider när coronaviruset har gjort att det mesta ställs in så är detta ett sällsynt inslag i tävlingskalendern.

– Vi är ute och inte mer än ett tiotal anmälda. Vi får låta bli att krama varandra, säger tävlingsledaren Per Adolfsson skämtsamt till NWT.

Avrostningen är en följd av den milda vintern och en tidig träningsstart. Annars brukar Billerudsduvan den 1 maj vara den traditionella premiärtävlingen för året – en tävling som de i nuläget inte riktigt vet hur det blir med.

– Vi har inte tagit ställning än. Vi får se vad som händer, men som det ser ut nu kommer vi köra. Vi har bara en bana så vi kan inte ta mer än 20 skyttar.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-03-20

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #9

September är här och startskottet för säsongen har smällt av på riktigt! I det här numret får vi följa med Jens Kjaer Knudsen till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt – något som är en drömjakt för många!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.