BOG Deathgrip

Bog Deathgrip Tripod – ett måste vid lockjakt

2021-08-08

Bog Deathgrip Tripod – ett måste vid lockjakt

Detta är kanske det grabbigaste skjutstödet på marknaden. Bog Deathgrip är tillverkad av aluminium och hela stödet andas robusthet och kvalitet med grova ben och reglage som upplevs stora och tillförlitliga. Stödet har varit en redaktionsfavorit under många år, och kommer nu i fler utföranden.

Skjutstödet påminner om ett rejält kamerastativ, med ett unikt grepp som man med hjälp av en stor ratt ”nyper åt” kring kolven med. Sätter man den på mitten av vapnet så kan man till och med släppa taget om vapnet och låta det vila i stödet. Bog Deathgrip är så nära ett bänkstöd som man kan komma.

När man lockar rådjur kan det bli action från alla håll. Att ha bössan monterad på detta skjutstöd gör att man kan ha båda händer fria tills det är dags att skjuta, dessutom har man möjlighet att med minimal ansträngning kunna rotera 360 grader och bibehålla samma solida stöd. En riktig game changer, om du frågar mig.

Man kan sitta ned med stödet, till och med ligga om man så föredrar, men det är inte här stödet kommer till sin fulla rätt. Det är det stående flexibla skyttet som kommer ta användarens jaktskytte till en helt ny nivå.

Benen kan höjas högt upp för att ge ett bra stöd, även ifall man är nästan två meter över havet som jag, men man kan även fälla ut benen i 45 eller 85 graders vinkel vilket möjliggör att man även kan sitta eller ligga ned och skjuta.

Stabiliteten och robustheten kommer dock med ett pris, nämligen vikten. Cirka 3,8 kilo extra ska man bära runt på och även hopfällt tar det ganska stor plats. Men stödet finns i kamouflagefärgat utförande även i kolfiber, om än ännu inte i Sverige, vilket sparar en hel del på vikten.

 

 

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Nyheter

Hornborgasjön lyfter livet under ytan

Ängar under ytan och gäddor som äter andra gäddor. Hornborgasjöns sommarprogram är igång för fullt – och bland annat väntar en utställning om livet under