BOG Deathgrip

Bog Deathgrip Tripod – ett måste vid lockjakt

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-08-08

Bog Deathgrip Tripod – ett måste vid lockjakt

Detta är kanske det grabbigaste skjutstödet på marknaden. Bog Deathgrip är tillverkad av aluminium och hela stödet andas robusthet och kvalitet med grova ben och reglage som upplevs stora och tillförlitliga. Stödet har varit en redaktionsfavorit under många år, och kommer nu i fler utföranden.

Skjutstödet påminner om ett rejält kamerastativ, med ett unikt grepp som man med hjälp av en stor ratt ”nyper åt” kring kolven med. Sätter man den på mitten av vapnet så kan man till och med släppa taget om vapnet och låta det vila i stödet. Bog Deathgrip är så nära ett bänkstöd som man kan komma.

När man lockar rådjur kan det bli action från alla håll. Att ha bössan monterad på detta skjutstöd gör att man kan ha båda händer fria tills det är dags att skjuta, dessutom har man möjlighet att med minimal ansträngning kunna rotera 360 grader och bibehålla samma solida stöd. En riktig game changer, om du frågar mig.

Man kan sitta ned med stödet, till och med ligga om man så föredrar, men det är inte här stödet kommer till sin fulla rätt. Det är det stående flexibla skyttet som kommer ta användarens jaktskytte till en helt ny nivå.

Benen kan höjas högt upp för att ge ett bra stöd, även ifall man är nästan två meter över havet som jag, men man kan även fälla ut benen i 45 eller 85 graders vinkel vilket möjliggör att man även kan sitta eller ligga ned och skjuta.

Stabiliteten och robustheten kommer dock med ett pris, nämligen vikten. Cirka 3,8 kilo extra ska man bära runt på och även hopfällt tar det ganska stor plats. Men stödet finns i kamouflagefärgat utförande även i kolfiber, om än ännu inte i Sverige, vilket sparar en hel del på vikten.

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.