Bockspecial med Kristoffer Clausen

2020-08-09

Bockspecial med Kristoffer Clausen

I det här numret är det Kristoffer Clausen som pryder omslaget. Clausen har mer än 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm och är en av Norges största jaktprofiler. I slutet av juli fick vi följa med honom när han åkte ner till Polen för två veckors intensiv bockjakt, strax innan brunsten tog fart.

 

 

Apropå jaktfilm så släpper nu Härkilas Emil och Kjell Lennartsson en ny ripjaktsfilm, tillsammans med oss på Vildmarken! I filmen får man följa med Fors Wards – en välkänd familj i hundkretsar – på ripjakt i den färgsprakande fjällmiljön i Jämtland.

Kan hunden vara en god jaktkamrat även under bockjakten? Absolut, menar dressören och hundinstruktören Mattias Westerlund. Men för att få ett bra resultat måste hunden vara lydig och tränad för uppgiften och i det här numret berättar Mattias hur man förbereder sig ordentligt.

Lagom till midsommar packade Matilda Leijon bilen med flytringar, ett gäng spön, ett stormkök och tre taggade fiskare och styrde bilen norrut återigen, den här gången till Svansele. I det här numret berättar hon bland annat om utmanande gäddfiske i slingrande åar med bakvatten och lönngångar.

Apropå Matilda Leijon så var det under en fisketur med henne som vi förra sommaren kom i kontakt med Andreas Seger. Där och då tipsade han oss om att ”ju större bete, desto större gädda ” – och han bevisade nyligen att han var något på spåret. Andreas fångade nämligen precis en monstergädda på 16.25 kg och 129 cm – och vi fick en pratstund med honom!

Alla jägare vet att det är av yppersta vikt att alltid eftersträva så säkra skott som möjligt. Nyligen anordnade TSG Sweden en kurs där temat var just jaktskytte på längre avstånd och efteråt fick vi en intervju med den nöjde initiativtagaren Per Balte.

Givetvis blir det även massor med prylar från jakt- och fiskevärlden. Det här gången har vi tittat extra noga på UOvision Compact LTE, en appstyrd och smidig åtelkamera som gör jobbet både dag och natt.

Therese Tillman bjuder på jägargryta med svamp och färskpotatis och det blir även i vanlig ordning fler spännande möten och intervjuer med profiler från jakt- och fiskevärlden.

Trevlig läsning, önskar vi på Magasin Vildmarken!

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Hund

Hundarna som räddar liv

Benbrott, turistande skidåkare på vift och laviner är vardag för våra fjällräddare – och troget vid sida har de sina hundar. Vildmarken fick en pratstund

Månadens tidning
Vildmarken nr 4 2021

Det sägs att hunden är människans bästa vän, och att den onekligen har många behjärtansvärda roller och funktioner blir aldrig tydligare än i det här temanumret.  För optimal läsupplevelse i din smartphone eller surfplatta, ladda ner appen ”ISSUU”, öppna sedan tidningen på nytt.

Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

GRATIS NYCKELRING

GRATIS NYCKELRING

Håll koll på det viktigaste med Vildmarkens broderade nyckelring! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och nyckelringen är din!
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.