Nytt för 2019: Blaser R8 Ultimate

Blaser tar sina ergonomiska tumhålskolvar till en ny nivå när de under jaktmässan Jagd och Hund i Dortmund, Tyskland. Den nya Ultimate-kolven kommer med många praktiska fördelar, så som justerbart kindstöd och dämpad eller justerbar bakkappa.

Blaser R8 Ultimate

Nya Blaser R8 Ultimate sätter en ny standard på sina R8-kolvar, när det gäller funktionalitet och design. Den ergonomiskt utformade tumhålskolven ger en helt avslappnad skjutposition och en mycket bra kontroll av vapnet vid avfyrning. Med de nyutvecklade, modulära stockarna ger R8 Ultimate, R8 Ultimate Silence samt enskottaren K95 Ultimate Carbon möjlighet att individuellt ställa in din bössa på för en perfekt anläggning.

Justerbar kolvkam

Det har blivit mycket populärt i jägarsverige att installera någon form av kolvkamshöjare på sina gevärsstockar. Vi har sett många bra lösningar från olika leverantörer och vapensmeder på Blasers stockar, men på de nya Ultimate-stockarna kommer det alltså som standard och vi är nu glada att se hur elegant de löst uppgiften.

Blaser R8 Ultimate

 

Rekylabsorberande system

Du kan välja mellan standard, justerbar eller en extra rekylabsorberande bakkappa. De är enkla att byta ut och den sistnämnda utlovar att ge ett mycket behagligt skytte även vid större kalibrar. De interna absorptionselementen finns i olika hårdhet, som kan anpassas efter dina önskemål och ger en märkbart minskad pipresning vid skytte, speciellt i kombination med R8 Ultimate Silence eller en annat ljuddämpare.

 

Om du är nyfiken på nya Blaser R8 Ultimate samt den nya lättviktaren K95 Ultimate Carbon, så visas de för första gången upp i Sverige på Swedish Game Fair Kryssningen.
Svensk grossist är Normark, och inom kort kan du läsa mer på www.normark.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-01-29

Se även ...

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.