Ad

Blasers nya jaktkänga – för den aktiva jägaren

Kängorna är kanske den viktigaste delen i din jakt- eller friluftsutrustning och något man inte bör snåla med eller tumma på kvaliteten. Vi fick nyligen äran att testa Blasers nya jaktkänga – en känga som har utformats med den aktiva jägarens behov i åtanke.

 

 


Den senaste tiden har dessa kängor fått följa med mig på både löshundsjakt i Jämtland och drevjakt i Polen. Det har blivit långa dagar i skog och mark och det ställer visa krav. Personligen tycker jag det är viktigt att kängorna inte glider, att man inte får ont i fotsulorna och att stödet runt vristen är tillräckligt. Här gör Blaser Stalking Boot ett bra jobb. Sulan ger ett bra grepp och är tillräckligt vridstyv för den tuffa terrängen. Tack vare en skafthöjd på 16 cm och en rejäl snörning blir stödet runt vristen också bra.

Det är givetvis även viktigt att man håller fötterna varma och torra. Blaser Stalking Boots är utrustade med RAMBRANE-teknik som tillåter att skon andas men samtidigt är vatten- och vindtäta. Modellen som vi testat, Blaser Stalking Boots Winter” har dessutom en kraftig isolering som håller fötterna varma även under riktigt kyliga dagar. Jag upplever kängan som rejäl och av tilltagen kvalitet. Den har verkligen fått känna på olika vädermässiga utmaningar, men hållit sig i mycket gott skick.

Ta hand om både fötter och skorimg_2402-large

När du väljer en jaktkänga är det väldigt individuellt och många olika faktorer som spelar in. Även om du väljer en väl fodrad vinterkänga så kan du komma att frysa om fötterna om du inte sköter om dina fötter på rätt sätt. Kom alltid ihåg att en ren och torr fot fryser minst! Valet av strumpor är också helt avgörande för komforten. Det är därför alltid bra att ha med lite olika strumpor att testa med när du provar ut dina kängor så att du får rätt storlek.

Blaser Stalking Boots har en EVA-mellansula som kombineras med en Vibram-sula. Den gör väldigt lite ljud ifrån sig och är därför optimal vid smygjakt. Gummit kring tåområdet skyddar kängan ytterligare. I övrigt är kängan i 100 % läder och kräver behandling därefter. Läderskor behandlas lämpligen med vax eller fett. Många tror att det är samma sak, men vaxet lägger sig på ytan och bildar ett skikt som står emot väta medan fett tränger in på djupet där den både mättar och mjukgör skinnet.

• Vattentät och andas
• Låg ljudnivå med Vibram sulor
• Robusta hyskor och hakar
• Stötdämpande EVA-mellansula
• Perwanger-läder
• Tillverkade i Europa

Hitta din återförsäljare på www.normark.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2016-12-11

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.