Ad

En presentation av Blaser Infinity kikarsikten

Nu släpper Blaser sin första serie av kikarsikten – Blaser Infinity. En serie av kikarsikten som andas elegans och prestanda, med konstruktion anpassad till Blasers funktion och utformning. Under SHOT Show 2018 fick vår vän Tobias Åberg från Red Moose Hunting en demonstration.

 

 

Blaser Infinity-serien är designad av Blasers team av utvecklare och jägare med en stark passion för jakt. De sätter en ny standard för design utan att tumma på den tekniska prestandan.

Riktmedel ska underlätta vid avståndsbedömning

Det tunna riktmedlet är placerat i det första fokusplanet, vilket gör det medförstorande och kan hjälpa dig att vid snabba situationer hjälpa dig att bedöma avståndet till det vilt du har i siktet. Hela serien av sikten är steglöst belysta för att du ska kunna ha en belyst punkt – från att solen står som högst till jakt i skymning.

 

iC belysningskontroll

Om ditt Blaser R8-slutstycke har iC-funktion, aktiverar du den röda punkten i kikarsiktet när du avsäkrar ditt vapen. Något som stödes av alla Blaser Infinity-modeller.

För dig som inte använder iC, så slocknar den röda punkten automatiskt när ditt vapen är riktat i vertikalt läge eller liggande, och när du tar ner ditt vapen igen, tänds punkten automatiskt.

 

blaser kikarsikte

Ballistiktorn som standard

Blaser Infinity modellerna 2.8-20×50 iC och 4-20×58 iC levereras med QDC/Quick Distance Control som standard. För dig som väljer att skjuta på längre avstånd, kan du enkelt göra den nödvändiga höjdkorrigeringen från skytteposition.

 

blaser kikarsikte

Blaser Infinity 1–7×28 iC, 2x (vänster) jämfört med 7x förstoring (höger).

Drevjaktsikte med variabel punkt

Blaser Infinity-modellen 1-7×28 iC är utrustad med så kallad ”Intelligent Variable Dot”. Vid låg förstoring, 4 gånger och lägre, är den upplysta punkten större och i många fall idealisk för drevjakt.

Infinity 1–7×28 iC

Förstoring: 1x – 7x
Effektiv linsdiameter: 10 mm – 28 mm
Ögonavstånd: 90 mm 
Synfält på 100 m: 40,8 m – 6,0 m
Ljustransmission: 90%
Justering per klick: 1 cm / 100 m
Vikt: 625 g
Längd: 319 mm

 

Infinity 2.8–20×50 iC

Förstoring: 2.8x – 20x
Effektiv linsdiameter: 28 mm – 5023 mm
Ögonavstånd: 90 mm 
Synfält på 100 m: 13.2 m – 1.9 m
Ljustransmission: 90%
Justering per klick: 1 cm / 100 m
Vikt: 770 g
Längd: 343 mm

 

Infinity 4–20×58 iC

Förstoring: 4x – 20x
Effektiv linsdiameter: 49 mm – 58 mm
Ögonavstånd: 90 mm 
Synfält på 100 m: 9,2 m – 1.9 m
Ljustransmission: 90%
Justering per klick: 1 cm / 100 m
Vikt: 770 g
Längd: 365 mm

 

Tillgängliga i Sverige inom kort. Läs mer på www.normark.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2018-02-07

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Oktober är här och i det här numret har vi självklart stort fokus på älgjakten! I Jakthundskolan berättar Mattias Westerlund om älghundar, löshundsjakt och vad man bör tänka på vid dressyr och injagning.
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.