Ad

Björnjägare i Västerbotten misstänkt för grovt jaktbrott

Under tisdagsförmiddagen avlystes årets licensjakt på björn i Västerbotten efter att de 21 björnarna på tilldelningen hade fällts. Därefter fälldes dock ytterligare två björnar och efter förhör och en teknisk undersökning på skottplatsen så har en anmälan gällande grovt jaktbrott upprättats.

Den första överskjutningen inträffade näst intill samtidigt som tilldelningen fylldes och därför vidtas inga åtgärder i det fallet. Den andra fälldes dock klockan 12.20, i Storumans kommun, timmar efter att jakten hade blivit avlyst.

Björnen har tagits i beslag och ska nu transporteras bort från platsen.

Källa: Svenskjakt.se

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-04

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.