Beviljad skyddsjakt på förstörande hackspettar

Länsstyrelsen i Västerbotten har beviljat skyddsjakt på de två hackspettar som genom sitt hackande orsakat skador till ett värde av ungefär 150 000 kronor.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-07-06

Beviljad skyddsjakt på förstörande hackspettar

Foto: Martin Eriksson/Unsplash

Länsstyrelsen i Västerbotten har beviljat skyddsjakt på två hackspettar som genom sitt hackande orsakat skador till ett värde av ungefär 150 000 kronor.

Jaktjournalen snappade upp Västerbottens-Kurirens rapportering om den beviljade skyddsjakten. Enligt källan ska hackspettarna förstört så mycket att det kommer kosta 150 000 kronor för husägaren att återställa panelen i tidigare skick.

Trots att den större hackspetten är fridlyst så gör länsstyrelsen ett undantag och beviljar skyddsjakt på de båda hackspettarna. Skyddsjakten får pågå fram till den 31 augusti, dock tillägger tjänstemannen att det inte ska vara någon lösning i långa loppet och menar att husägaren även ska tillämpa skrämselinsatser framöver för att få bukt med de hackande besökarna.

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.