Ad

Beviljad skyddsjakt på lodjur efter upprepade angrepp

Trots rovdjursavvisande stängsel i Vänge, Uppsala kommun, har två angrepp mot får ägt rum sedan natten mot söndag. Nu har länsstyrelsen fattat ett beslut om att bevilja skyddsjakt på lodjur.

I ett pressmeddelande står att läsa om skyddsjakten. Som längst får den pågå till den 12 november – och den avbryts om det specifika lodjuret fälls.

– Angreppen har skett trots att fåren hållits inom rovdjursavvisande stängsel med boskapsvaktande djur och upprepats trots att skrämselutrustning satts upp, säger Sebastian Olofsson, rovdjursansvarig på Länsstyrelsen Uppsala län.

Och fortsätter:

– Länsstyrelsen gör bedömningen att djurägaren försökt med ett flertal andra lämpliga lösningar för att förhindra angrepp, men att det inte hjälpt och att risken för ytterligare allvarlig skada är stor. Därför beviljar länsstyrelsen skyddsjakt efter den skadegörande individen inom hagarna och ett område kring dessa.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-10-15

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.