Ad

Beslut taget gällande Västernorrlands lodjursjakt

Lodjursjakt

Under torsdagen meddelade Länsstyrelsen Västernorrland att det blir samma tilldelning gällande licensjakt på lodjur som förra året, alltså åtta stycken.

Jakten får bedrivas under 1 mars till den 15 april, eller den tidigare tidpunkt då jakten avlyses i området.

Två jaktområden gäller:

I Sollefteå kommun samt delar av Kramfors kommun får sex stycken lodjur fällas. Det andra området är en del av Ånge kommun där två lodjur får fällas.

Läs hela beslutet här

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2020-02-21

Se även ...

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.