BRX1 – En ny rakrepeter från Beretta

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2021-10-20

BRX1 – En ny rakrepeter från Beretta

Det har tagit sju år, men nu finns den här, BRX1 – Berettas första kulvapen för jakt.

Det italienska familjeföretaget Beretta fyller snart 500 år och att säga att deras produkter genom historien har andats kvalitet vore att underdriva. Med BRX1 har de valt att använda rakrepeter-systemet och tagit fasta på många års utveckling av vapen, inte minst inom den militära världen, något som redan skapat eko i jaktvärlden.

Studsaren levereras med en rak kolv som går att anpassa och förlänga – och genom att rotera slutstyckshuvudet 180 grader och några ytterligare enkla manövrar så är det möjligt att sätta utkastaren på andra sidan. Vips, så har man ett vänstervapen! Ungefär var tionde människa är vänsterhänt, vilket ofta glöms bort i det här sammanhanget och där många jägare har vittnat om att de stundtals känt sig diskriminerade, och ibland får betala mer för sina vapen än högerskyttar.  

BRX1 har en trelägessäkring där man i nedersta läget varken kan öppna vapnet eller trycka av. I mellanläget ser man en vit markering. Inte heller här kan man trycka av, men det är möjligt att plundra vapnet. Det översta läget är rödmarkerat och där kan man trycka av. Trycket är justerbart i tre olika lägen och beroende på vad som står på jaktschemat så kan man ställa in det på 900, 1200 och 1500 gram. Vapnet har en M14-gänga för exempelvis ljuddämpare eller mynningsbroms och kommer från fabrik med picatinnyskena.

Håll utkik efter vår recension

Berettas kallhamrade pipor har genom historien borgat för hög precision och även om vi ännu inte hunnit provskjuta så finns det ingen anledning att tro att det skulle vara annorlunda i det här fallet. Produkten ska enligt uppgift finnas i butiker senare i höst/vinter och vi på redaktionen ser fram emot att testa!

Priset då? BRX1 kommer landa på strax under 20 000 kronor vilket väl måste säga vara ett bra pris för denna till synas kompletta och pålitliga studsare! Läs mer på www.sakosverige.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Misstänkt fall av salmonella i safaripark

På Eriksberg, en safaripark utanför Åryd i Karlshamn, har det avlivats ett vildsvin. Detta efter ett misstänkt fall av salmonella. SVT Nyheter Blekinge rapporterar om

Nyheter

Årets bockjaktsspecial är här!

Bockjaktspremiären den 16 augusti är ett datum som de flesta av våra läsare har ringat in i kalendern – och givetvis genomsyras vårt augustinummer av

Nyheter

Dags för Drömjakt Sunne

Under fredagen öppnar vackra Rottneros Park i Sunne upp portarna för årets upplaga av Drömjakt Sunne. I vanlig ordning kommer det bjudas på både högt

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.