Vildmarken möter svenska jägare | Beatrice B: ”Jakten blir en naturlig återhämtning”

Vi vill lära känna Sveriges jägarkår lite bättre och därför känner vi varje månad en ny bekantskap på pulsen. Den här gången träffade vi Beatrice som bland annat använder jakten som ett sätt att få en naturlig återhämtning.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-09-17

Vildmarken möter svenska jägare | Beatrice B: ”Jakten blir en naturlig återhämtning”

Vi vill lära känna Sveriges jägarkår lite bättre och därför känner vi varje månad en ny bekantskap på pulsen. Den här gången träffade vi Beatrice som bland annat använder jakten som ett sätt att få en naturlig återhämtning.

Hur kom du in på jakten?

Jag är inte uppväxt med jakt men har tidigt i vuxen ålder sneglat mot vad jakten skulle kunna erbjuda. 2017 köpte jag och min man vår första jakthund Jonsson, en kleiner münsterländer. Några månader senare var jag helt fast för fågeljakten uppe i Jämtland där vi bodde vid tillfället.

Det här är mitt första jaktminne:

Jag och Jonsson har jagat ungefär lika länge. Första rippremiären 2017 var helt klart en ögonöppnare, men att året efter få skjuta min första tjädertupp för Jonsson kommer jag aldrig glömma.

Vad betyder jakten för dig?

Jakten är en motpol för mig. På dagarna sitter jag antingen i svåra samtal eller framför en dator. Jag trivs som psykolog men det är ett yrke som kostar emellanåt. Att komma hem och kunna kliva utanför dörren och sätta mig på pass eller att kunna släppa hunden en lördagsförmiddag blir en naturlig återhämtning för mig. Jakt kräver fullständig sinnesnärvaro och konkurrerar ut allt annat brus vi samlar på oss under veckan.

Favoritjaktform:

Måste jag välja får jag ändå svara ripjakt med stående fågelhund. Vackra miljöer, en social jaktform med ett spännande vilt. Men jag tycker annars att det är en av Jaktsveriges stora fördelar med en så god möjlighet att kunna variera jaktform.

Vad föredrar du för vapen?

Är oerhört förtjust i mitt hagelgevär, Benelli 828U.

Och ammunition?

Ammunition får jag svårare att ta ställning till utifrån tillverkare eller kaliber. Jag jagar med .308 och är väldigt nöjd med den. Med det sagt är ammunition viktigt, att kunna känna sig trygg med det valet man gjort inför jakten. Det är en avvägning och kan vara klurigt.

 

Häftigaste upplevelse inom jakten:

Att gå som hundförare och verkligen synka ihop med hunden är häftigt. Att få tillgång till eller låna hundens sinnen för en stund och se naturen med hundens näsa.

Drömjaktresmål:

Att jaga säl längs med någon svensk kuststräcka skulle vara en ny upplevelse. Jag är uppväxt i skärgården men har inte haft möjlighet till jakt i skärgårdsmiljö ännu.

Följ Beatrices äventyr på Instagram!

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.