Ad

Bästa möjliga grepp med Command Grip-serien

Nyligen anlände den amerikanska serien av jaktknivar och andra vassa verktyg från Hunters Specialties. Genom den svenska leverantören Z-Aim har vi fått lägga nävarna på några testexemplar för att se vad de går för.

Command Grip serien från Hunters Specialties i USA är utvecklade för maximal funktion och styrka för krävande jakter. Det specialutvecklade handtaget är vad som får dessa verktyg att verkligen sticka ut. Jag gillar den tilltagna storleken och det i kombination med dess ergonomiska form och material gör att den ligger förbaskat bra i handen, både med och utan handskar – och även om händerna är blöta. 

Hunters Specialties har en maximal komfort i fokus med styrka och kontroll när du behöver det som mest. Knivarna kommer med ergonomiskt förstärka ilägg för tummarna och noga utvalda hävstångspunkter. Ovanpå handtaget hittar du en ytterligare ”greppkudde” så att du bekvämt kan lägga mer styrka mot handtaget när det behövs för att få jobbet gjort, exempelvis om du ska öppna upp en bröstkorg på vilt. 

I serien av verktyg som vi testat hittar vi en fast kniv med buköppnare, en fällkniv, en ihopfällbar avbitare och dubbelbladig såg. Sågen har ett blad för ben och ett för träd. Alla produkter i Command Grip-serien levereras med en stark nylonslida som säkerställer att ditt verktyg är tryggt och snabbt att ta fram. 

Håll passet rent

Väl på pass, oavsett om du befinner dig i ett torn eller på marken, är det alltid bra att hålla sina skjutluckor rena från grenar. Med Command Grip-avbitaren och den dubbla sågen tar du dig ledigt an grenar och träd; både stora som små. De båda är fällbara för att ta minsta möjliga plats i byxfickan eller väskan. Givetvis måste du ha markägarens tillstånd innan du börjar knipsa grenar eller sågar ned träd, men dessa verktyg gör jobbet med bravur.

Knivarnas blad är tillverkat av det från fabrik mycket vassa och rostfria materialet 5cr15 som utlovar att klara av riktigt tuffa uppdrag. Sågarna är i det mycket kraftiga och rostfria stålet 3cr13. 5cr15 och även 3cr13 används ofta till köksknivar mycket och är väldigt rostresistenta och ganska flexibla stål. De kommer att klara av tuffa tag, men en knivslip är alltid att rekommendera att ha med sig för att hålla din skärpa.

Mer information finns på www.z-aim.com

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-01-14

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.