Bait Bash närmar sig: ”Riktigt nördigt sportfiskekalas”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2022-08-16

Bait Bash närmar sig: ”Riktigt nördigt sportfiskekalas”

Den 2-3 september är det dags för Bait Bash, en social hands on-mässa där man vill främja klassiskt fiskenörderi och hylla hantverket bakom fisket.

– Vi försöker bjuda på ett riktigt nördigt sportfiskekalas för såväl nybörjare som erfarna, säger Pontus Wallin som tillsammans med Anders Bergström och Jonas Eklöf arrangerar mässan. 

Tidigare har trion, i olika konstellationer, varit med och anordnat event som exempelvis Sun City Predator Show och Flugfiske är en konst. Därefter drog de igång Bait Bash och nu är det dags för den tredje upplagan. De utlovar en mässa och en show där fokus ligger på flugbindare och betesbyggare, men som även innefattar ett tjugotal spännande utställare – och många möten.

– Det kan röra sig om alltifrån båtar och sportfiskebutiker till leverantörer och tatuerare! Men en viktig ingrediens är också möjligheten att socialisera och tjöta fiske och delaktigheten med alla utställare man får som besökare! säger Pontus Wallin.

Och tillägger:

– Vår egna Bait Bärs får man heller inte missa i baren. Detta är ett grymt tillfälle att umgås och tjöta fiske med likasinnade.  

Pontus berättar att det kommer finnas alla möjligheter att prova beten, klämma och känna på grejer och givetvis kommer det även finnas möjlighet att handla prylar. Dessutom vill han tipsa om lördagens föreläsningar.  

– Rob Scott från Sydafrika ska berätta om flugfiske och bevarande projekt på den afrikanska kontinenten.

– Även Jens Bursell från Danmark, som uppfunnit release-tacklet för gäddfiske både för naturliga och konstgjorda beten, är på plats och föreläser.

Paneldiskussion

Efter föreläsningen med Jens väntar en paneldiskussion om fiske med release-tackle och prylarna runt.

– Två riktiga sportfiskeprofiler, Rickard Linderot och Albin Shargi, kommer, säger Pontus Wallin.

Pandemieffekten har inte gått obemärkt förbi arrangörerna som har märkt av ett stort intresse för fiske och friluftsliv – och när vi frågar om vad man absolut inte får missa i år så kommer det snabbt ett slagkraftigt svar.

–  Man bör inte missa något! säger Pontus skämtsamt.

Resa utöver det vanliga

En sak som dock sticker ut lite extra är utlottningen till en resa som har potential att bli något utöver det vanliga.

– Det är en resa värd 80 000 kronor som Rob Scott och hans företag African Waters lottar ut för att samla in pengar till sitt projekt “Gabon Beach Clean Up”, där de jobbar för att städa upp Gabons unika stränder från plast.

Läs mer om Bait Bash här

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.