Jimmy Stenings recept: Baconlindad älgfärslimpa

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2018-05-15

Jimmy Stenings recept: Baconlindad älgfärslimpa

I varje nummer av Magasin Vildmarken får du ta del av vår grillmästare Jimmy Stenings bästa viltrecept. I månadens nummer hettar han upp sin Big Green Egg-grill för att tillaga klassisk husmanskost med kött från höstens älgjakt.

älgfärslimpa

älgfärslimpaDu behöver …

• 1000 g älgfärs
• 3 dl grädde
• 1 dl ströbröd
• 1 st ägg
• 1 st gul lök
• 2 msk tomatpuré
• Viltfond (Se aprilnumret av Vildmarken)
• 1 st knippe färsk finhackad timjan
• 1 st knippe färsk finhackad rosmarin
• 3 tsk salt
• 1 tsk svartpeppar
• 1 msk Wild One-krydda (ziggesbbq.com)
• En skvätt whisky (boxwhisky.se)

Gör såhär:

1. Tänd upp grillen, i detta fall Big Green Egg och temperera upp den till 180-200 grader.

2. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt grädden och hacka löken, fräs den tillsammans med tomatpurén så löken får lite färg och mjuknar. Ställ för att svalna.

3. Ta en stor bunke, i med älgfärsen, ägg, timjan, rosmarin, Wild One, skvätta i whiskyn och lägg i innehållet från ströbrödsskålen och arbeta ihop smeten och forma en fin limpa med händerna.

4. Lägg nu älgfärslimpan i en gjutjärnspanna och dekorera med bacon, strö på lite Wild One och ställ den på grillen (som nu ligger runt 200 grader). Räkna med att den tar ca 40 till 60 minuter och baka av.

5. Under tiden kan du förbereda tillbehör och koka potatis.
6. Vispa ut mjölet med lite grädde i en kastrull och låt det sjuda upp. Tillsätt resten av grädden, buljongen och sojan. När älgfärslimpan är klar, sila ner skyn från limpan och smaka av med salt och peppar.

Servera tillsammans med potatis och lingon!

Lycka till!

 

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Nyheter

Interjakt söker medarbetare

Är du en Produkt-/inköpsassistent med ett brinnande intresse för jakt, fiske och uteliv? Då kanske du snart har ett jobb inom en väldigt rolig bransch!

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.