Ad

Babybjörnlycka i norra Värmland

Länsstyrelsen Värmlands åtelkamerabilder visar att en björnhona med tre ungar återigen har fångats på bild i norra Värmland, från samma område som senast det begav sig.

Det var nämligen för tre år sedan som en björnföryngring för första gången dokumenterades i Värmland. Länsstyrelsen Värmland skriver på din Facebook-sida att de tror att det handlar om samma hona, men att de har samlat in spillning för DNA-analys för att kunna få svar på kön och släktskap på ungarna.

Källa och foto: Länsstyrelsen Värmland

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-09-09

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Tjädern har en framträdande roll i det här numret och Joakim Nordlund följde med Andreas Vennberg för att dokumentera en toppfågeljakt i Norrland där gammeltuppen var målet. Även matlagningen går på tjädertemat i det här numret och den här gången dukar Tobias Eriksson upp just tjäder, med smörad savoykål och konjaksås.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.