Ad

Avråder från termiska sikten

termiska sikten

Nyheten om att man från och med den 15 maj inte behöver tillstånd för att jaga vildsvin med hjälp av mörkersiktet har tagits emot väl av jägarkåren. Men det finns även en viss oro om att termiska siktet inte alltid är tillräckligt säkra.

Den senaste tiden har en del olyckor hänt och Anders Gruvaeus från Svenska jägareförbundet i Östergötland och förbundsstyrelsen avråder användning från siktena.

– Ja, åtminstone jag avråder från det här. Det har inte gjorts någon ordentlig riskanalys inför det här beslutet kan jag tycka, säger han till P4 Östergötland.

– Tyvärr har det varit några olyckor i närtid med de här siktena, fortsätter han.

Källa: P4 Östergötland

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-02

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.