Ad

Avgiften för teoriprov fördubblas

Avgiften för det teoretiska provet i Jägarexamen kommer fördubblas efter årsskiftet. Anledningen till höjningen är behov av finansiering av utvecklingskostnader för arbetet med det kommande digitala teoriprovet.

Svensk Jakt rapporterar att avgiften kommer höjas från 250 kronor till 500 kronor från och med den 1 januari 2020.

– Höjningen är stor procentuellt sett men bedöms nödvändig för att finansiera utvecklingskostnaderna. Det är angeläget att det nya teoretiska provet blir färdigt och börjar användas senast 2021, säger Henrik Falk, samordnare för Jägarexamensfrågor hos Svenska Jägareförbundet, till Svensk Jakt.

Och fortsätter:

– Det nya, digitala teoriprovet kommer på ett bättre och säkrare sätt mäta provtagarens kunskaper jämfört med dagens teoriprov.

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-11-28

Se även ...

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #10

Just nu växlas arbetsdagarna med jaktdagarna, men i vårt fall går de oftast hand i hand. Den här månaden har vi nämligen kombinerat nytta med nöje genom att nyttja Jämtlands älgskogar till att testa några tekniska lösningar som gör jakten roligare, säkrare och kanske dessutom även mer effektiv. Vi har bland annat testat K9rec, en kameraväst som gör det möjligt att få se hur hunden arbetar i skogen när den är bortom synhåll för oss!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.