Ad

Återupprepade lodjursangrepp i Uppsala län

lodjursangrepp uppsala

I Uppsala län har två getter dödats av lodjur under loppet av bara några dagar. Då djuren ofta stannar kvar i området efter dessa typer av angrepp så har nu en varning gått ut till djurägarna.

– Djurägare kan ha extra tillsyn eller ta in djuren på natten om de känner att det behövs, säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare vid Länsstyrelsen i Uppsala län, till SVT Nyheter Uppsala.

Det första angreppet uppdagades i söndags väster om Järlåsa och någon dag senare hittades ännu en död get, den här gången söder om Heby. Olofsson tror dock inte att det rör sig om samma lodjur.

– Det är inte jättesannolikt att det är samma djur. Men de kan gå ganska långt den här tiden på året, det är parningstid så de springer ganska mycket. Det brukar vara flest angrepp den här tiden på året, under senvintern efter nyår och framåt, säger han till SVT.

Källa: SVT Nyheter Uppsala

Inlägg av: Magnus Skoglund den 2019-03-13

Se även ...

Magasin Vildmarken #2

I det här numret har vi fått följa med Matilda Leijon ut på havsöringsfiske på Gotland. Det blev en blåsig historia som slutade lyckligt med kaninhopp i vattnet – och framför allt ett medlemskap i 60-klubben!
Läs tidningen »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.