Snart dags för Hundens vecka

2023-08-30

Snart dags för Hundens vecka

Aktivitetsfest väntar under Hundens vecka! Foto: Pressbild

Den 11-17 september väntar en fest i tassarnas tecken för Sveriges hundägare och deras fyrbenta favoriter. Då är det nämligen åter dags för Hundens vecka.

Hundens vecka har arrangerats av Studiefrämjandet sedan 2016 med visionen att alla hundägare ska ha ett aktivt liv med sina hundar, vilket i sin tur bidrar till en bättre folkhälsa. Aktivitetsfesten arrangeras varje år vecka 37 tillsammans med Sveriges hundklubbar som bjuder in till olika roliga och kloka saker som aktiverar både hundarna och deras ägare.

I ett pressmeddelande skriver Studiefrämjandet att det i fjol kom närmare 5000 deltagare och fanns över 300 olika aktiviteter att delta på  – och i år utlovas det ännu fler. Arrangörerna utlovar ett fantastiskt tillfälle för alla hundägare att träffas och utbyta erfarenheter och lära av varandra. Aktiviteter pågår på tre hundklubbar runt om i länet och Hundens vecka sker i samarbete med Svenska Kennelklubben, Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben

Länk till alla arrangemang i Örebro län

Slutligen delar Studiefrämjandet med sig av tre aktivitetstips till din hund:

  • Gör ett godisträd till hunden! Hitta typ en tall. Kila in godis i stammen höga och låga gömmor. Sen släpper du fram hunden till träden och den får använda sin fantastiska nos för att hitta alla godbitar.
  • Ha alltid lite godis i fickan för då kan du alltid göra ett trix på en vanlig promenad
  • Lek kurragömma med en familjemedlem. Låt en person springa ifrån dig och hunden och sen får ni leta rätt på personen.

Flera vägar till kunskap hittar ni på studieframjandet.se/hund

Tack för att du läser Magasin Vildmarken! Spara 10% på allt i vår webshop med rabattkoden I<3VM

Facebook
E-post
LinkedIn
Twitter
Prylar

Pryltips: Caldwell Claymore

Caldwell Claymore ger alla fördelar med en elektrisk lerduvekastare utan att man behöver bära runt ett tungt batteri. Denna lätthanterade, fotmanövrerade, manuella enhet kan kasta

Månadens tidning
Populärt just nu
Unika t-shirts, hoodies, kepsar och mössor!