Ad

DÖRR HA-150 – Åtellarm med oanad räckvidd

DÖRR HA-150 är ett av marknadens senaste nyhet inom åtellarm. Ett trådlöst larm, i paket med två sändare/sensorer och en mottagare. En smart lösning för den som vakar på vildsvin eller räv, där nätterna kan bli långa och koncentrationen kan vara svår att hålla uppe.

Det som skiljer sig från liknande produkter är dess kraftfulla räckvidd, inför vårt test var vi skeptiska men glatt överraskade.

De två medföljande sensorerna har en räckvidd på cirka 12 meter vardera och fästes på träd, stolpe eller direkt på marken. Du får en signal i din mottagare, via ljud/hörselsnäcka och ljussignal, individuellt från varje sändare.

Vad som är unikt med detta åtellarm är att du kan koppla upp till fem sensorer till mottagaren, där varje sensor har en egen indikationslampa på mottagaren – så att du ser på vilken åtel, eller var på åteln det är aktivitet.

Men det som fångade vårt intresse från början var den utlovade räckvidden. Dörr HA-150, där 150 står för räckvidden i meter som systemet utlovar.

En av oss stannade på plats vid åteln och den andra knallade iväg 150 meter, gastade över marken att vifta med armarna. Och systemet funkade bra och mottagaren blinkar, vibrerar och ljudsignalen ljuder.

Räckvidd

Så givetvis väcktes frågan hur lång räckvidd de egentligen har. Så kollegan Daniel satte sig i fyrhjulingen, viftande med sensorerna och stod själv kvar på plats. Vi mätte över 400 meter innan vi upplevde att sensorerna började att tappa signal. Terrängen var relativt öppen, men vilken den också ska vara när du vid jaktsituation bör vara, så vi anser att testet är relevant.

Skall tilläggas att det var med god batterikraft vi nådde denna räckvidd och vill reservera oss för att räckvidden kanske inte är den samma den dagen batterierna börjar vekna.

Så många positiva tankar om produkten, god räckvidd och funktionalitet, robust och snygg konstruktion. Skall vi nämna någon nackdel, så saknar vi möjligheten att sänka vibrationen på mottagaren, ljudet går att sänka och stänga av men vibratorn är väldigt aggressiv. Skulle man sitta i en vakkoja 40-50 meter från en åtel, med larmet framme på bordet, så lär det inte vara något vilt kvar på åteln. Men en enkel lösning är givetvis att bädda ner den i fickan.

www.cyberphoto.se

 

 

Inlägg av: Staffan Johansson den 2017-07-23

Se även ...

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Magasin Vildmarken #11

Ripjakt i fjällmiljö är en svårslagen jaktupplevelse. I det här numret tar vi med er till en plats där dalripeskratten just nu ekar över vidderna, nämligen Arjeplogsfjällen.
Läs tidningen »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.