Ad

Åtalas för grovt jaktbrott – efter premiärskottet

Den varghanne som under en tid har strövat omkring i norra Skåne och Kronobergs län och fått smeknamnet Snapphanen sköts under bockpremiären den 16 augusti i fjol. Skytten var en nybörjare och från jakttornet i Lönsboda i Osby kommun avlossade han sitt första jaktskott någonsin.

Det skulle visa sig vara ett olyckligt sådant, och nu åtalas den 35-årige mannen för grovt jaktbrott. Skottet avlossades från 80-100 meters avstånd och mannen har efteråt hävdat att han trodde att han sköt mot en räv. Men i förundersökningen vittrar en sakkunnig från länsstyrelsen emot vargskytten. Vargen vägde nämligen cirka 50 kilo och var därmed cirka fem gånger tyngre än en räv och därför ifrågasätts hur mannen kunde ta så kapitalt fel.

Mannen har i förhör bland annat sagt att sikten var god, men att han bara kunde se sidan och ett av benen. 35-åringen hänvisar även till att han är nybörjare och att det var hans första jaktskott, men åklagaren anser att han var grovt oaktsam som inte med säkerhet tog reda på vilken djurart han sköt på.

Källa: jaktojagare.se

Inlägg av: Staffan Johansson den 2019-01-26

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.