Ad

Åtal efter olaglig björnjakt

olaglig björnjakt

Två män från Sundsvallstrakten åtalades nyligen efter att ha skjutit en björn. De båda männen sköt en björn under pågående björnjakt och anmälde händelsen till länsstyrelsen, men efter besiktningen av djuret kom länsstyrelsens representant på att det inte var ansökt om att få skjuta björn på viltvårdsområdet.

– Det är en formell överträdelse, på många håll var det under den här tiden tillåtet att skjuta björn säger, kammaråklagare Christer Jarlås vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, till SVT.

Männen nekar dock till brott.

– Ja, de menar att de gjort vad de kunnat för att ta reda på vad som gäller. Det är länsstyrelsen som gjort anmälan och nu får tingsrätten avgöra vem som har rätt, fortsätter Christer Jarlås.

Källa: SVT Nyheter Västernorrland

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2019-04-12

Se även ...

Magasin Vildmarken #5

I det här numret kan ni läsa om finsnickaren och jägaren Niklas Lundqvist som förra året grundade Little Hunter Sweden – ett företag som tillverkar vackra vapenreplikor som lär dess användare att respektera vapen och som inspirerar familjer att ta med sina barn och barnbarn ut i skog och mark. Vi bjuder även på en mässbilaga för onlinemässan ”Jakt & Fiske”!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.