Ad

Arvikaskytt blir ledare för juniorlandslaget

Arvika Skyttegilles Anna Nilsson får uppdraget som ledare för juniorlandslaget i fält- och banskytte. När hon fick beskedet från Stefan Jacobsson från Svenska Skyttesportförbundet trodde hon först inte att det var sant. [Text:Magnus Skoglund & foto: privat]

  Det här är stort för mig, säger Anna Nilsson när Magasin Vildmarken når henne. 

Det är första gången på 45 år som en person från Värmland får uppdraget, och Anna blir dessutom den första värmländska kvinnan som blir ledare för juniorlandslaget. Anna, som tidigare varit ledare för ungdomar på föreningsnivå i Eda och senare även för Arvika Skyttegille, medger att hon inte ens hade tänkt tanken på att bli tillfrågad, men att hon ser fram emot utmaningen. 

– Det ska nog gå bra, det är väldigt roligt.

Nordiska mästerskapen huvudmålet

Det huvudsakliga målet för 2020 är NM i Danmark, Nordiska mästerskapen i bana, fält och sekundfält, som går av stapeln den första helgen i september. Uttagningarna har redan börjat och Anna tycker att det ser bra ut inför framtiden. 

– Återväxten ser väldigt bra ut. Det är 45 anmälda just nu och det kan komma till fler allt eftersom och det är väldigt positivt, säger Anna Nilsson.

– Så många vet jag inte om det har varit med tidigare, i alla fall inte mot slutet.

Förenar nytta med nöje

Till vardags jobbar Anna Nilsson på Norma i Åmotfors – något som betytt mycket för hennes eget skytte.

– Jag har jobbat på Norma i 15 år och 14 av dem har jag varit nere på den ballistiska avdelningen.

– Det har varit viktigt eftersom jag har skjutit väldigt mycket sedan jag började här.

För sju år sedan skadade Anna Nilsson knät vilket ledde till ett uppehåll från skyttet under sex år. Men ifjol gjorde hon comeback – och kom bland annat tvåa på DM.

– Och jag kom även tvåa på en tävling i år så det har blivit många andraplatser mot slutet, säger Anna Nilsson.

Du får kanske börja be om att få jobba övertid så att du kan få ännu mer träning?

– Haha, ja, eller kanske börja träna mer! Det är ju inte störst fokus på mig nu, men det betyder mycket att jag är med där ute. Ska jag kunna stötta och hjälpa dem så är det viktigt att jag får uppleva det som de upplever, säger Anna Nilsson.

 

Inlägg av: Nikki Van Riet den 2020-02-18

Se även ...

Magasin Vildmarken #1

Läs månadens tidning!
Läs tidningen »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

 

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. Genom att prenumerera godkänner du att även få nyhetsbrev från Vildmarken och samarbetspartners.


Invalid email
Detta fält är obligatoriskt.
Grattis! Nu är du prenumerant av Sveriges nya jakttidning.