Arvikaskytt blir ledare för juniorlandslaget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
2020-02-18

Arvikaskytt blir ledare för juniorlandslaget

Arvika Skyttegilles Anna Nilsson får uppdraget som ledare för juniorlandslaget i fält- och banskytte. När hon fick beskedet från Stefan Jacobsson från Svenska Skyttesportförbundet trodde hon först inte att det var sant. 

Arvikaskytt blir ledare för juniorlandslaget

Arvika Skyttegilles Anna Nilsson får uppdraget som ledare för juniorlandslaget i fält- och banskytte. När hon fick beskedet från Stefan Jacobsson från Svenska Skyttesportförbundet trodde hon först inte att det var sant. [Text:Magnus Skoglund & foto: privat]

  Det här är stort för mig, säger Anna Nilsson när Magasin Vildmarken når henne. 

Det är första gången på 45 år som en person från Värmland får uppdraget, och Anna blir dessutom den första värmländska kvinnan som blir ledare för juniorlandslaget. Anna, som tidigare varit ledare för ungdomar på föreningsnivå i Eda och senare även för Arvika Skyttegille, medger att hon inte ens hade tänkt tanken på att bli tillfrågad, men att hon ser fram emot utmaningen. 

– Det ska nog gå bra, det är väldigt roligt.

Nordiska mästerskapen huvudmålet

Det huvudsakliga målet för 2020 är NM i Danmark, Nordiska mästerskapen i bana, fält och sekundfält, som går av stapeln den första helgen i september. Uttagningarna har redan börjat och Anna tycker att det ser bra ut inför framtiden. 

– Återväxten ser väldigt bra ut. Det är 45 anmälda just nu och det kan komma till fler allt eftersom och det är väldigt positivt, säger Anna Nilsson.

– Så många vet jag inte om det har varit med tidigare, i alla fall inte mot slutet.

Förenar nytta med nöje

Till vardags jobbar Anna Nilsson på Norma i Åmotfors – något som betytt mycket för hennes eget skytte.

– Jag har jobbat på Norma i 15 år och 14 av dem har jag varit nere på den ballistiska avdelningen.

– Det har varit viktigt eftersom jag har skjutit väldigt mycket sedan jag började här.

För sju år sedan skadade Anna Nilsson knät vilket ledde till ett uppehåll från skyttet under sex år. Men ifjol gjorde hon comeback – och kom bland annat tvåa på DM.

– Och jag kom även tvåa på en tävling i år så det har blivit många andraplatser mot slutet, säger Anna Nilsson.

Du får kanske börja be om att få jobba övertid så att du kan få ännu mer träning?

– Haha, ja, eller kanske börja träna mer! Det är ju inte störst fokus på mig nu, men det betyder mycket att jag är med där ute. Ska jag kunna stötta och hjälpa dem så är det viktigt att jag får uppleva det som de upplever, säger Anna Nilsson.

 

Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Jakt

Trippel björnlycka i Fåssjödal

Vildmarken Kim Rangberg Skanslie är tillbaka efter en intensiv och spännande veckas björnjakt i jämtländska Fåssjödal. Här berättar han om en tur som bjöd på

Nyheter

Så blir licensjakten på varg 2023

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt på varg 2023. Totalt får 75 vargar skjutas. Nedan kan ni läsa om vad som gäller för de olika

Nyheter

Licensjakt efter 14 vargar i Dalarnas län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2023. Vinterns jakt för Dalarnas läns del omfattar totalt fjorton vargar i vargtäta Almhöjdenreviret och Tinäsetreviret. I

Tack för att du läser Vildmarken!

Låt oss bjuda dig på en GRATIS VM® Spork i rostfritt stål!

TACK FÖR ATT DU LÄSER VILDMARKEN! ​

LÅT OSS BJUDA DIG PÅ EN GRATIS VM® SPORK I ROSTFRITT STÅL!​

Vildmarksverktyget du inte vill vara utan! Starta en kostnadsfri prenumeration av vårt digitala magasin och sporken är din! (värde 99 kr)
*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners. Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.